Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Signature Bank Kripto Yüzünden Mi Kapatıldı: New York Regülatörü Açıkladı

New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS), iddiaları yalanlayarak Signature Bank’ın kapatılmasının kripto paralarla doğrudan bağlantılı olmadığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Signature Bank’in kapatılmasının ardından bankanın yöneticileri tarafından ortaya atılan “kripto para sektörüne bir mesaj vermek için bizi kapattılar” iddiası dikkat çekmişti. Bu iddialara çok geçmeden yanıt veren NYDFS, kapatılma kararının kripto paralar ile ilgili olmadığını, asıl gerekçenin bankanın güvenilir ve tutarlı veriler sağlamamsı olduğu öne sürdü:

Hafta sonu alınan kararlar kripto ile ilgili değildi. Bankayı devralma ve FDIC’ye devretme kararı, bankanın mevcut durumuna ve Pazartesi günü güvenli ve sağlam bir şekilde iş yapma kabiliyetine dayanıyordu. Signature, güvenilir ve tutarlı veriler sağlamadı ve bankanın liderliği konusunda önemli bir güven krizi yarattı.

Nihayetinde, Signature Bank’i daha geniş kapsamlı bir banka olarak tanımlayan yetkili kurumlar, kripto işinin büyük resme bakıldığında ufak bir parçayı temsil ettiğini ve konunun bununla alakalı olmadığını vurguladı.

Düzenleyici kurum her ne kadar konunun kripto paralarla alakalı olmadığını dile getirse de geçmişe bakıldığında NYDFS’nin ABD özelindeki birçok kripto karşıtı dava sürecinde adının geçtiği görülüyor. Kurum, son olarak Binance ve iflas eden Voyager Digital arasındaki 1 milyar dolarlık satın alma anlaşmasına karşı çıkmış ve anlaşmayı yasa dışı olarak nitelendirmişti.

Bankanın kapatılmasının ardından iddialı çıkışı ile gündeme gelen Signature Bank yönetim kurulu üyesi ve eski milletvekili Barney Frank konu hakkında henüz bir cevap vermezken ortaya attığı iddia ciddiyetini korumaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!