Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Blockchain Patent Başvurusu Onaylarını Hızlandıracak

Singapur‘un Fikir Hakkı Bürosu, blockchain temelli ödemeler gibi finansal teknolojilerle ilgili başvuruların patent verilme sürecini hızlandırmaya yönelik bir girişim başlattığını duyurdu.

Büro’dan yapılan açıklamaya göre, FinTech Fast Track isimli bu girişim iki yıllık olan patent onaylama sürecini 6 ay gibi küçük bir zaman zarfına kısaltmayı hedefliyor. Bu program Perşembe günü, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ile Eğitim Bakanlığı için Kıdemli Parlamento Sekreteri konumundaki Low Yen Ling tarafından 2018 Dünya Fikir Hakları Günü sırasında paylaşıldı.

Bir uygulamanın nasıl finansal teknoloji alanına dahil olabileceği sorusuna karşılık Büro, ilave bir açıklamanın içerisinde bunun olması için bankacılık ödemeleri yapabilmek amacıyla blockchain kullanan bir teknoloji olma şartının bulunduğunu belirtti.

Açıklamanın devamı şu şekilde:

” Blockchain teknolojisinin sınır ötesi işlemleri ve ödemeleri daha güvenli ve etkili bir hale getirmek için kullanımı, Fintech etiketinin kapsama alanına girer.”

Büro aynı zamanda diğer kriterlerin yanı sıra bir blockchain patent başvurusunun Fast-track sistemine dahil edilmesi için bu başvuruyu ilk olarak Singapur’da yapması ve bir başvuruda en fazla 20 istekte bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Bu hareket, Singapur hükumeti tarafından kendi finansal teknoloji alanındaki gelişimini arttırmak için blockchain teknolojisi uygulamalarının kullanımını yaygınlaştırılması projesi için önemli bir adım olarak gösterilmekte.

Şimdilerde Singapur Merkez Bankası, Kanadalı mevkidaşı ile beraber, Project Ubin adındaki bir blockchain platformunda kurulan sınır ötesi bir ödeme sistemi konseptine öncülük etmekte.

Bu yeni girişimin Singapur hükumetinin başarılı blockchain projelerine para ödülü vereceği bir yarışma başlatmasının hemen ardından gerçekleşmesi de bizi pek şaşırtmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment