Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Medya Kurumu, Blockchain Sistemini Asyalı Bankalarla Kullanacak

Singapur Bilgi İletişim Medya Geliştirme Kurumu (IMDA), blockchain bazlı müşteri bilgi sistemi için üç farklı Asya tabanlı bankayla anlaştı.

Ortak geliştirilen projenin sonunda, “müşteriyi iyi tanıma” işleminin kolaylaştırılması hedef alınıyor. Anlaşılan bankalar ise şöyle sıralanabilir: OCBC, Mitsubishi UFJ Finansal Grubu, ve HSBC Singapur Bankası.

IMDA icra kurulu başkanı Tan Kiat How, yapılan bu denemenin, kurumun “dinamik ve dijital ekonomi” planı için hazırlanan stratejinin bir parçası olduğunu söyledi.

“IMDA, girişimleri iyi yönde değiştirmek ve vatandaşları memnun etmek için kullanılan yeni teknolojileri tamamı ile destekliyor. Yeni girişimlerde bulunmak, dinamik ve dijital bir ekonomi vizyonumuza erişmek için şart. ‘Müşteriyi iyi tanıma’ işlemi için blok <T teknolojisini kullanmak bunun harika bir örneği. Finansal kuruluşların, verimliliği artırma ve müşterilerini memnun etmek için yarattıkları FinTech fikirleri bizleri sevindiriyor.”

İlk deneme başarılıydı

Ortaklıktan doğan projenin geçerliliğini kanıtlamak için, 2017 Şubat ve Mayıs ayları arasında bir deneme yapılmıştı. Bu denemenin amacı, yorucu olduğu gibi, düzenlemesi bazen günler alabilen kağıt üstünde yapılan işlemleri tamamen dijital bir ortama aktarmak.

Ülke içindeki bankalar, blok zinciri bazlı bir veri tabanını kullanarak, müşterilerin geçmiş işlemlerini kolayca görebilir ve istendiğinde güncelleyebilir.

3 partner banka, denemenin sonucunun ağırlıklı olarak pozitif olduğunu, ve gelecekteki denemeleri iple çektiklerini söyledi.

Ayrıca, OpenGov Asya’dan gelen rapora göre, sistem neredeyse hiç kapanmamış veya çökmemiş, ayrıca yapılan bütün hackleme ve veri hırsızlığı girişimleride başarısız olmuş.

Veri tabanına uyarlanan bu yenilikçi teknolojinin, para aklama ve terör örgütlerine para aktarma gibi suçların önüne geçilmesinde kilit bir rol oynadığı da söylendi.

Singapur aynı zamanda, bankalarda kaydı olmayan kişiler için blok zinciri bazlı ödeme sistemleri üzerinde yaptığı çalışmalarla, kripto para endüstrisinde başı çekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment