Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Geliştiricileri Yaklaşan Fork’tan Umutlu

Ethereum’un çekirdek (core) geliştiricileri, toplam değer bakımından dünyanın en büyük ikinci blockchain ağının 16 Ekim’de yaşaması beklenen güncelleme için son kez toplandı.

Dün saat 17:00’da gerçekleşen toplantıda geliştiriciler, herhangi bir sorun çıkmaması adına tüm Ethereum Client‘larının ortak bir şekilde yazılımlarını güncellemesi konusunda durdu. Beklenen fork‘un tüm “düğümlerde” (nodes) ortakça gerçekleşmesi için tüm Client’ların, Byzantium fork’unun getireceği değişiklikleri sistemine dahil etmesi gerekiyor. Ağa eklenecek yeni koda resmi olarak 4,370,000. blokta geçilecek.

Güncelleme tamamlandığında Ethereum ağında belli başlı değişiklikler yaşanacak. Veri kısıtlamaları azaltılıp ağın daha hızlı hale gelmesi sağlanacak. Buna ek olarak, Metropolis güncellemesinden önceki adım olan Byzantium güncellemesi ile birlikte güvenlik önlemleri çeşitlenecek ve ağ üzerinde arttırılmış mahremiyetin sağlanması için ilk adım atılmış olacak.

Ethereum geliştiricileri, hala daha güncellemeyi yayınlamamış Client’ların önümüzdeki haftaya dek bu süreci tamamlamasını bekliyor. Ağın en popüler Client’ı olan Go Ethereum (Geth) güncellemeyi çoktan yayınladı.

Yapılan görüşmede bu süreçle ilgili ufak tefek problemler olduğu ortaya çıktı. Bu problemlerden biri: bazı Client geliştiricileri, Byzantium güncellemesiyle birlikte gelecek daha düşük madencilik düzeyini kendi yazılımlarında test etmeyi unutmuşlar.

Yaklaşmakta olan fork’a dek başka bir görüşme planlanmamış olsa da, geliştiriciler bu süreçle ilgili birkaç kez daha görüşebilir.

Buluşmanın başkanı Hudson Jameson:

“Eğer bir problem çıkarsa hard fork ile ilgili tekrar konuşuruz. Onun dışında, ayın 20’sinde konuşacağız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment