Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur’da Üst Düzey İki Şirket Yöneticisi, Onecoin’in Reklamını Yaptıkları İçin Tutuklandı

Singapur’da faaliyet gösteren bir şirketin üst düzey iki yöneticisi, Ponzi şeması olan kripto para Onecoin’i tanıttıkları gerekçesi ile lokal otoriteler tarafından cezalandırıldı. Singapur Polis Birimi’nden yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

”Onecoin adlı kripto para, Bulgar bir isim tarafından çıkartılmış ve Bitcoin’e çok benzer olması yönüyle dikkat çekmeye çalışmıştır. Yeni Zelanda da olmak üzere birçok ülke, bu kripto para hakkında uyarılar yapmış ve Onecoin ile kimsenin ilişkisi olmaması gerektiğini ifade etmiştir. Bu kuralı çiğneyen isimler ise ekibimiz tarafından cezai yaptırıma maruz bırakılmıştır.”

2014’te Ruja Ignatova tarafından Bulgaristan’da kurulan Onecoin, Amerika başta olmak üzere dünyanın birçok yerine yayılım göstermişti. Görünüşe göre, bu saadet zinciri şeması, Singapur’a kadar ulaşmış. Polis yetkilileri, bir iç mimarlık firması  olan One Concept’in yöneticisi Lim Yoong Fook’un göz altına alındığını ifade ederken; yine yerel bazda fonksiyon gösteren bir başka şirkette çalışan Fok Fook Seng’in de göz altına alındığını açıkladı.

İkilinin aldığı hapis cezası para cezasına çevrildi. Buna göre, Fook kefaret bedeli olarak 60 bin dolar, Seng ise 30 bin dolar ödemeleri karşılığında özgürlüklerine kavuşabilir.

Bu ikilinin, çok çeşitli dönemlerde Onecoin için etkinlikler, tanıtımlar ve eğitimler düzenledikleri ifade edilirken; bunu da Onecoin’in ana ekibinin gözetimi altında yaptıkları iddia edildi. İkilinin, bu suçu Haziran 2015 ve Temmuz 2017 arasında işledikleri de, açıklamaya not düşüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Orhan
    Posted 11 Nisan 2019 - 18:57 18:57

    Onecoin neden bu kadar zorunuza gidiyor acaba.

Leave a comment