Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram’ın TON Blockchain’i Özel Beta Test Moduna Başladı! Hız Çok Etkileyici

Kripto para sektöründe en fazla merak edilen olaylardan birisi olan Telegram’ın Blockchain ağı TON, Rus basınında çıkan haberlere göre özel test sürecine başladı. Yerel basına yansıyan haberlere göre, Telegram; Telegram Open Network (TON) adını verdiği Blockchain platformu için, bazı geliştiricilerin katıldığı bir özel beta test modunun startını verdi.

Test sürecinde yer alan ve ismi açıklanmayan iki kişiye dayandırılan haberlerde ise, test sürecinin iyi gittiği belirtildi. Öyle ki, kaynaklar TON’un son derece etkileyici bir gönderim hızına sahip olduğu yorumunuda yaptı. Ancak, akıllı kontratlar ve Blockchain’lerin kodları halen test sürecinde olduğu için net metriklerle konuşmak, şu an için mümkün değil.

Nikolai ve Pavel Durov kardeşler tarafından 2013’te kurulan popüler mesajlaşma uygulaması, gizlilik süreçlerine verdiği önem ile de biliniyor. Telegram, bu özelliği sebebiyle de kripto para piyasalarının kalbinin attığı mecralardan birisi olarak gösteriliyor. Mart 2018’de elde edilen verilere göre, aylık bazda 200 milyon aktif kullanıcıya sahip olan Telegram; bu yönüyle de büyümeye devam ediyor.

Bilindiği üzere 2018’de bu platformun geliştirilmesi için ICO yapan Telegram’ın satacağı tokenler, genel satışa çıkmadan, özel iki satış turunda bitmişti. Şirket, o dönem yaptığı ICO’da toplamda 1.7 milyar dolar toplamayı başarmıştı. Son dönemde çıkan bazı haberler ise, satın alım anlaşmasının TON ağı 31 Ekim 2019’dan önce aktif olamaması durumunda iptal edileceğini de iddia etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment