Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapurlu Startup 12.3 Milyar Dolarlık Kazancı Blockchain Platformunda Saklayacak

Reuters‘in 1 Haziran tarihinde duyurduğuna göre, Singapur menşeli bir kripto finans şirketi olan FUSION, üç farklı stratejik ortaktan gelen toplam değeri 12.3 milyar dolar olan varlığı startup’ın halka açık blockchain platformunda saklayacak.

Toplanan fonlar ise ise sırasıyla varlık yönetimi, araba finansmanı ve restoran tedarik zinciri yönetimi sektörlerinde hizmet veren FormulA, Carnex ve KuaLaiCai isimli firmalara ait.

Katılımcılar toplanan fonların FUSION Blockchain’inde depolanmasını sağlayarak, blockchain teknolojisinin bu fonlar hakkında yapılacak işlemler ve yönetimsel faaliyetler için kullanılmasını da sağlayacak.

Söylenenlere göre FUSION kullanan şirketler, küresel finans ağına erişim sağlayabilecek ve çeşitli kripto para birimleri ile işlem yapıp daha geniş bir mali araç seçeneğine sahip olabilecek.

FUSION kurucusu DJ Qian anlaşma hakkında şu yorumda bulundu:

”FUSION bir çeşit varlık bağlantı elemanı gibi. Her şirketin kendine has bir ekosistemi var ve para bir oyuncudan diğerine akmakta. Ancak işin özünde bu ekosistem biraz sınırlı. FUSION’un yapmaya çalıştığı ise bu ekosistemlerin ellerindeki varlıkları dijital ortama aktardıktan sonra birbiri ile bağlantı kurabilecekleri bir platform oluşturmak. ”

Bu ayın başlarında bulut tabanlı tedarik zinciri şirketi Tradeshift en son fon toplama etkinliğinden elde ettiği para ile blockchain gelişimine katkı sağlayacağını açıklamıştı. Tradeshiftin yaptığı son E serisi fonlamaya Goldman Sachs gibi 250 milyon dolar katkı sağlayan sektörde liderlik yapan firmalar da dahil oldu ve Tradeshift toplamda 400 milyon doların üzerinde yatırım topladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment