Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sirin Labs’ın Finney Blockchain Telefonu Yeni Bir Piyasaya Çıkıyor!

Dünyanın ilk blockchain tabanlı akıllı telefonu olup söz konusu akımı başlatan Sirin Labs’ın Finney isimli cihazı, Bangladeş pazarına girmeye hazırlanıyor.

9 Eylül tarihinde yayınlanan bir habere göre Bangladeş Telekom Düzenleme Komisyonu söz konusu telefonunun Ağustos ayında ülkeye getirilmesine ve Bangladeş pazarına sürülmesine onay verdi

Bangladeş şu sıralar akıllı telefon sahipliği konusunda inanılmaz seviyelere ulaştı ve GSMA Intelligence tarafından yapılan bir araştırmada 2025 yılına kadar 138 milyon kişinin akıllı telefona sahip olacağı vurgulandı. İsviçre merkezli Sirin Labs 2017 yılında yaptığı ve 158 milyon dolar ettiği ICO’su ile kripto para ve blockchain sektörüne hızlı bir giriş yapmıştı. Daha sonra benzer blockchain tabanlı akıllı telefonlar çıksa da Sirin Labs bu konuda önemli firmalardan birisi haline geldi.

Sirin Labs kurucu ortağı ve CEO’su Moshe Hogeg konu hakkında yaptığı açıklamada cihazın birden çok blockchain ve kripto uygulamasını tek bir yerde topladığını ve daha önce bunlar için birden fazla cihaza ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Sirin Labs sonrasında HTC de blockchain tabanlı akıllı telefon piyasaya sürdü ancak en büyük hamle blockchain tabanlı olmasa da böyle uygulamaları destekleyen Galaxy S10 ile Samsung’dan geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment