Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Snapchat’in Arkasındaki Şirket Kripto Para Piyasasına Giriyor

Geçtiğimiz günlerde çıkan haberler; birçok başarılı teknoloji firmasını yaptığı yatırımlarla destekleyen ve aralarında sosyal medya devi Snapchat’in de bulunduğu birçok firmanın zirveye çıkışında önemli rol oynayan Lightspeed Venture Partners’ın kripto para piyasasına özel bir fon oluşturmak için kolları sıvadığını iddia etmişti.

3 Farklı Opsiyon

Firmanın, kripto para ve Blockchain odaklı girişimlere aktarılmak üzere bir fon oluşturmak için şu anda çalışma aşamasında olduğu belirtilirken; şu aşamada hangi metodları kullanarak bunu yapabiliriz sorusunun cevabının arandığı belirtildi. Tüm bu gelişmelere rağmen fonun şu aşamada hazır olmadığı belirtilirken; bunun ana sebebinin ise firmanın yatırım spektrumunu tam olarak belirleyememesi olduğu ifade ediliyor.

Firmanın dünyaca ünlü Bitcoin madencilik ekipmanı üreticisi devi Bitmain’in gittiği yoldan giderek Blockchain projelerini ve iyi hazırlanmış protokollerini yatırımda öncellemesi beklenirken; aynı zamanda ICO’lara da yatırım yapmayı planladığı da gelen haberler arasında. Bu durumun şirketin ortaklarının üzerindeki baskıyı da azaltacağı ifade ediliyor.

Şu anda firmanın kripto para pazarına girmesi için önünde üç farklı yolun olduğu belirtilirken; bunun kısa vade için oluşturulduğu da kaydedildi. Bunlardan birincisi Andressen Horowitz benzeri bir fon oluşturarak bunun firmanın ilkelerinden görece bağımsız hareket ederek; kripto para pazarınn dinamiklerine özel yatırımlar yapması olarak gösteriliyor. Bu fonun şirketin hali hazırdaki ilkeleri ile pek bir alakası olmayacağı ve esas amacının kripto para sektörünün dinamiklerini ve trendlerini takip etmek olacağı da aktarılanlar arasında.

İkinci opsiyon ise şirketin imajını ve işleyişini değiştirmek. Bu noktada da şirket; direkt olarak Blockchain projelerine yatırım yapıp şirketin bilinirliğini ‘Blockchain yatırım firması’ yönünde değiştirmek istiyor. Eğer bu gerçekleşirse Lightspeed Venture, eskisi gibi teknoloji şirketi olmak yerine, tam bir kripto para yatırım fonu olacak.

Üçüncü ve son opsiyon ise şirketin kendi çatısı altında bir alt şirket oluşturması ve bunun tamamen ve sadece kripto para sektörü ile ilgilenmesi. Bu durumun da artıları eksileri, şirket içinde tartışılıyor.

ICO ve Blockchain Yatırımları Muhtemel

Bazı raporlara göre Lightspeed Venture, hali hazırda Telegram’ın devasa ICO’suna ciddi bir yatırım yaptı bile. Şirketin aynı zamanda yeni bir stabil koin projesi olan ve bu uğurda Tether’in dominasyonuna son vermek isteyen Basis isimli kripto para projesine de ciddi yatırım yaptığı belirtiliyor. Şirket, Basis’e yaklaşık 133 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı.

Bazı otoriteler, şirketin imajını tamamen bir kripto para yatırım firması olarak değiştireceği yönünde görüş bildiriyor. Aralarında Mike Novogratz, Peter Thiel ve Tim Draper gibi birçok milyarder melek yatırmcı ve kurumsal firmalar, genelde risk almayıp Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralara yatırım yaparken; kısa vadede ciddi kar marjlarını en iyi yansıtan olayların da ICO’lar olduğu kesin. Bakalım firma, nasıl bir yol izleyecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment