Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Vakfı Danışmanı: SEC Her Şeye Senet Demek İstiyor

Ethereum vakfının danışmanları arasında yer alan ve The Business Blockchain dergisinin yazar kadrosunda yer alan William Mougayar, Amerikan basınına verdiği bir röportajda; Amerika Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’nu (SEC) eleştirdi.

SEC’in kripto paraları düzenleme yoluna gittiği bugünlerde, kurumu eleştiren Mougayar; SEC yetkililerini sektörün temel bileşenlerini anlamamakla suçladı. SEC’in olayı tam olarak kavrayamadığını belirten Mougayar, bu sebeple birçok karışıklık yaşandığını belirtirken; şu ifadeleri kullandı:

”SEC halen kendi kendini eğitmeye çalışıyor ve bu konuda çok ciddi bir şekilde zorlanıyor. Olayın özünü kavramaktan çok uzaklar. Halen tüm kripto paralara senet muamelesi yapıyorlar fakat işin aslı her koyunun kendi bacağından asıldığı. Yani bazıları senet olabilir ancak bazı kripto paraların senet olmak ile uzaktan yakından alakası yok. Her şeyi bir sepete koyup oradan devam etmek istiyorlar ancak bu çok yanlış bir taktik.”

SEC’in kripto paraları senet olarak sınıflamak istemesinin altında yatan sebebin; kurumun bu ürünler üzerinde direkt denetim kurmak istemesi ile ilgili olup olmadığı yönündeki soruya da yanıt veren Mougayar, şunları söyledi:

”Kesinlikle öyle. Buralar, onların alanı. Her şeyi birer senet olarak görmek istiyorlar ve neredeyse bununla kafayı bozmuşlar. Fakat gerçek şu ki, her şey senet değil ve bunu kabullenmek zorundalar.”

Jack Dorsey’nin Bitcoin ile ilgii yaptığı internetin para birimi olacak yönündeki açıklamaları da kendisine sorulan Mougayar, Twitter CEO’suna katıldığını ancak Bitcoin’in bu alanda tek olmayacağını da açıkladı. Başka kripto paraların da bu amaca hizmet edeceğini düşündüğünü belirten başarılı danışman; Ethereum için de olumlu konuştu.

Ethereum’un er ya da geç Bitcoin’i tahtından edeceğini belirten Mougayar buna sebep olarak da Ethereum platformunun gerek girişimler, gerek yatırım firmaları gerekse de diğer tüm işler için bir merkez olmasını gösterdi. Mougayar, Ethereum ve Bitcoin arasındaki kıyaslama için ”Teknolojinin önemi kadar, onu kimin kullandığı da çok önemli bir gösterge.” dedi.

Aynı zamanda kripto paraların kullanım alanlarının da giderek arttığını ve yavaş yavaş da olsa artık birer günlük hayat parçası olmaya başladıklarını aktaran Mougayar; artık kripto paraların sadece spekülatif birer araç olmaktan çıktığını da belirtti. Ethereum para transferlerinin yüzde 53’ünün akıllı kontratlar üzerinden yürüdüğünü aktaran Mougayar, bunun önemli bir gelişme olduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerde SEC bünyesine bağlı  Yatırımcı Eğitim ve Koruma Bürosu sahte bir ilk dijital para arzı (ICO) internet sayfasını piyasaya sürdü. Bu internet sayfasının amacının ise olası bir dolandırıcılık ICO’sunun sahip olduğu belirtiler hakkında farkındalığı ve yatırımcı eğitimini arttırmak olduğu belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment