Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şok Edici Görüntüler: Çin Tabanlı Madencilik Tesisi, Madencilik Donanımlarını Dışarı Atıyor

Kripto para birimleri özellikle 2018 yılının başından beri yaşadığı düşüşte, madencilik sektörünü de ciddi bir sekteye uğrattı. Nvidia ve AMD gibi teknoloji devleri bile 2018 yılının üçüncü çeyreğinde ciddi bir gerileme yaşandığını duyurdu ve hisse senetlerinde kayıp yaşadı.

Bunun yanı sıra geçtiğimiz tarihlerde yayınladığımız bir haberde, özellikle ETH madenciliğinin hem düşüş hem de artan hash rate sorunu yüzünden artık madencileri zarara uğrattığını vurgulamıştık. Görünüşe göre durum Bitcoin ağının da başına geldi veya gelmeye oldukça yakın.

Twitter üzerinde dolaşan yeni bir görüntüye göre, madencilerin çoğu zarar ederek kazım yapmaya devam ediyor ve ağ öyle bir duruma geldi ki, cihazları kapatıp rafa kaldırmak, madencilik yapmaktan çok daha kazançlı. Yani en azından daha az zarara uğratmakta. Atılan gönderide özellikle eski model cihazlara sahip olan kullanıcıların, donanımlarını attıkları veya çok düşük ücretlere geri dönüşüm için sattıkları vurgulanmakta. Madencileri zorlayan etkenlerin başında düşen kripto para fiyatları gelirken, bunun yanı sıra Çin’in yağış açısından pek verimli geçmeyen bir sezon yaşaması ve elektrik ücretlerinin artışa geçmesi önemli olarak vurgulanmakta.

”Çöpe atmak yerine neden ağın tekrar yükselişe geçmesini beklemiyorlar?” sorusuna da cevap veren gönderi sahibi Dovey Wan, küçük çaplı madencilerin sahip oldukları fiziksel donanımların bakımı ve depolaması gibi etmenler yüzünden devamlı para kaybı yaşattığını  ve bunun kaç adet madencilik donanımının bulunduğu gibi etkenler ile daha da arttığını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment