Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana ETF Başvurusu Heyecan Yarattı! İşte SOL ETF Başvurusuyla Uçuşa Geçen Coinler

Lider kripto Bitcoin ile başlayan spot ETF başvurusu heyecanı en büyük altcoin Ethereum ile devam ediyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) onayı bekleyen Ethereum ETF başvuruları sonrasında gözler Solana gibi diğer altcoinlere çevriliyor. Peki, Solana ETF başvurusu onaylanır mı?

27 Haziran tarihli bir X paylaşımına göre yatırım yönetim şirketi VanEck, ABD’de ilk Solana ETF’sini sunan firma olmayı amaçlayarak SEC’e başvuruda bulundu. Ancak Solana ETF başvurusunun kabul edilmesinin önünde teknik bir takım engeller söz konusu. 

ABD’nin SPK’sı olan SEC, bir finansal varlığın spot fiyatına dayalı endeks fonuna yani ETF’sine onay vermeden önce o ürünün vadeli işlemlerini tam 32 ay boyunca Chicago Vadeli İşlemler Borsası’nda takip etmek istiyor. 

Bitcoin ve Ethereum için bu süreç bir problem yaratmıyor zira her iki dijital varlığın da bu borsada vadeli işlemi bulunduğu ve bu sayede onay alabildikleri biliniyor. Ancak BTC ve ETH harici kripto paraların hiçbirinin söz konusu bir vadeli işlem kaydı bulunmuyor. Diğer bir deyişle VanEck’in yaptığı Solana ETF başvurusunun onaylanmadan önce 32 ay gibi ciddi bir zaman dilimi kadar beklemesi gerekebilir gibi görünüyor. 

Kripto para gündemi ETF başvuruları ile hareketlenirken SOL ETF başvurusu haberi sonrasında bazı kripto coinlerde hareketlilik gözlemleniyor. Olası bir SOL rallisine hazırlıklı olmak isteyen profesyonel yatırımcılar, özellikle düşük fiyatlardan yatırım yapma şansı sunan ön satış etkinliklerine ilgi gösteriyor. 

SOL ETF başvurusu sonrasında fon artışı yaşayan ön satış coinleri arasında PEPE’nin zincirlerini kıran Pepe Unchained, yapay zeka destekli yatırım partneri projesi WienerAI ve çok zincirli köpek coin Base Dawgz üst sıralarda yer alıyor. 

Pepe Unchained Ön Satışı 1 Milyon Doları Aştı

Fenomen meme coin PEPE’yi kendi zincirine kavuşturan ve Ethereum Katman-1’in hantallığından kurtaran bir kripto projesi olan Pepe Unchained (PEPU) ön satışı 1 milyon doları aşıyor. İndirimli fiyatlardan Pepe Unchained token satın almak isteyen yatırımcılarla buluşan proje, hız, güvenlik, şeffaflık, verimlilik ve etkinliği ile dikkat çekiyor. 

24 Haziran tarihinde başlayan 50 aşamalı ön satış etkinliğinde PEPU sembolü ile yatırımcılara sunulan Pepe Unchained tokenler, staking ödüllerinin ikiye katlanması gibi tamamen topluluk odaklı bir yaklaşım ile geliştiriliyor. 

Mevcut aşamada 0,0080964 dolardan alıcı bulan PEPU tokenler, benzersiz staking mekanizması ile dikkat çekmeyi başarıyor. Düşük işlem ücretinden ETH ile köprü özelliğine kadar PEPU, Katman-2 teknolojisinin nimetlerini yatırımcılara sunmaya hazırlanıyor.

PEPE’ye zincirlerini kırdıran PEPU tokene yatırım yapmak isteyen yatırımcılar, ETH, USDT, BNB ve kart işlemleri kullanarak ön satış etkinliğine katılabiliyor. 

Yapay Zeka Odaklı Köpek Coin WienerAI 6,5 Milyon Doları Aştı

Yapay zeka ve köpek coinler gibi iki fenomen konu başlığını bir araya getirerek yatırımcılara sunulan WienerAI token ön satışında toplanan fonlar 6,5 milyon doları aşıyor. Hızlı ilerleyen ön satış, borsa listelemeleri öncesinde düşük fiyatlardan WienerAI token satın almak isteyen kripto meraklılarından ilgi görüyor. 

Kripto ekosistemi pek çok profesyonel için eğlenceli olsa da bu dünyaya yeni girecek isimler için karmaşayı temsil ediyor. Bu noktada devreye giren WienerAI platformu, son teknoloji yapay zekadan aldığı güç ile etkili bir yatırım partneri olmayı hedefliyor. 

Platforma güç vererek hem işlevsellik hem de kazanç sağlamayı amaçlayan WAI tokenler, aşamalı bir ön satış ile yatırımcılarla buluşuyor. Mevcut aşamada token başına 0,000722 dolar ödeyen yatırımcılar, WAI token sahibi olabiliyor. WAI token yatırımcıları dilerse yüksek APY ve staking ödülleri karşılığında varlıklarını stake etmeyi tercih edebiliyor. 

WAI token satın almak isteyen yatırımcılar, ETH, USDT, BNB ve kart işlemleri kullanarak ön satış etkinliğine katılabiliyor. 

Çok Zincirli Base Dawgz Token 2,5 Milyon Dolara Koşuyor

Heyecan verici atlayışlara sahne olan base jumping sporundan ilham alarak geliştirilen Base Dawgz projesinin ön satışında toplanan fonlar 2,5 milyon dolara koşuyor. Çok zincirli bir ekosistem sunan Base Dawgz token satın almak isteyen yatırımcılar, fiyatlar yükselmeden ön satışa katılmaya çalışıyor. 

Web3 dünyasındaki en gelişmiş Wormhole ve Portal Bridge gibi teknolojileri kullanan proje, blok zinciri ekosistemleri arasında benzersiz bir kripto deneyimi yaşatmayı amaçlıyor. Çok zincirli yapıyı sosyal etkileşimle bir araya getiren DAWGZ token, temelde Base ağında konumlansa da kurulan ağ bağlantıları sayesinde ETH, SOL, BSC ve AVAX ağlarına da yayılıyor.

Base Dawgz Paylaş-Kazan özelliğiyle de dikkat çekiyor. Katılımcılar sosyal medya hesaplarında Base Dawgz içeriği paylaşarak DAWGZ token kazanma imkanı buluyor. DAWGZ token sahipleri ayrıca staking özelliği ile pasif gelir elde etme şansı da yakalıyor.

Şu ana kadar toplanan fonların 2 milyon doları aştığı ön satışın mevcut aşamasında yatırımcılar, token başına 0,005534 dolar ödeyerek Solana ETF başvuruları sonrasında hareketlenen DAWGZ token satın alabiliyor. 

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!