Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana İçin Büyük Güncelleme: Kullanıcılar Daha Gizli İşlemler Yapabilecek

Solana kullanıcıları, yeni gelen güncelleme sayesinde daha gizli şekilde işlem yapabiliyorlar.

Solana geliştiricileri, yaklaşık 10 aylık bir geliştirme sürecinden ve Halborn tarafından denetlendikten sonra ağa bir güncelleme getirdi.

Bu güncellemeyle birlikte gelen ön önemli özelliklerden biri Gizli Transfer özelliği oldu. İnsanlar bu sayede yaptıkları işlemlere dair önemli bilgileri göstermeden işlem yapabiliyorlar.

Blockchain şirketi Halborn’un yöneticilerinden Piotr Cielas tarafından yapılan açıklamalara göre bu güncelleme, Solana’yı “optimizasyon ve istikrar” bakımından da iyileştirdi.

Solana ağına bu güncellemeyle birlikte SPL tokenları kullanmak için yeni bir yöntem gelmiş oldu. Helius kurucularından Mert Mumtaz, bunun büyük bir güncelleme olduğunu ve “yeteri kadar insanın bunun farkında olmadığını” söylüyor.

Solana Program Library (SBL) tokenlar, Ethereum’daki ERC-20 tokenlara benziyor. Gelen güncelleme sayesinde SBL tokenların bakiyesi, işlem değerleri saklanabiliyor.

Solana’ya gelen bu güncelleme, gizlilik açısından önemli olsa da bazı yasal sorunlara yol açabilir. Binance gibi bazı borsalar, Avrupa’daki regülasyonlar sebebiyle gizlilik odaklı kripto paraları borsadan çıkarmak zorunda kalmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!