Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası OKX İngiltere’de Listelediği Kripto Para Sayısını 40’a Düşürdü!

Popüler kripto para borsası OKX, İngiltere’deki yeni kripto para düzenlemeleri kapsamında politika değişikliğine gittiğini duyurdu.

OKX tarafından 7 Ekim günü paylaşılan bir blog gönderisinde, İngiltere Finansal Hizmetler Otoritesi (FCA) tarafından 8 Ekim tarihinde hayata geçirilen yeni kripto para kuralları kapsamında sağlanan değişime yer verildi.

Borsa, İngiltere’deki kullanıcılara özel uyarı ve bilgilendirme sistemleri getirdi. Artık borsanın ana sayfasında, düzenlemeler kapsamında kripto para yatırımı yapmak isteyen kullanıcılar için bu yatırımın riskli olduğuna ve yatırım yapmadan önce daha fazla bilgi alınmasına dair bir uyarı çıkacak.

OKX ayrıca İngiltere’de yaşayan kullanıcıları için sunduğu kripto para sayısını da azalttı. Güncellemenin sonucunda Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Solana (SOL), Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) dahil 40’dan fazla kripto paranın söz konusu bölge kullanıcıları için hizmet dahilinde olacağı belirtildi.

Bununla birlikte FCA uyum programı kapsamında hayata geçirilen değişiklikler yalnızca bireysel kullanıcılar için geçerli olacak. İngiltere’deki kullanıcılar için ayrı bir sosyal medya hesabı açılacak ve duyurular buradan yapılacak.

FCA, kripto para borsaları ve şirketlerinden, sundukları ürün ve hizmetler hakkında daha net olmasını beklerken özellikle kripto paralar hakkında yapılan reklam faaliyetlerine ciddi kısıtlamalar getirdi.

OKX açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

Bu düzenlemeleri takip etmekten mutluluk duyuyoruz çünkü bunlar uzun süredir devam eden sorumlu ticaret taahhüdümüzle tamamen uyumludur. İşlem hacmine göre dünyanın önde gelen kripto borsalarından biri olarak, müşterilerimizi bu konuda eğitmeyi görevimiz olarak görüyoruz.

Borsa, İngiltere merkezli kullanıcıları için kendi araştırmalarını yapmanın önemi, bir yatırım planına sahip olmanın faydası, üçüncü taraf riskleri, risk yönetim uygulamaları gibi alanlarda eğitici bilgiler paylaşacak ve kullanıcıları bilinçlendirmeyi amaçlayacak.

Kripto para borsası Binance de geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir gönderide, İngiltere’deki yeni kurallar kapsamında atacağı adımlara yer vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!