Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana’daki Bu Bot, Birkaç Ay İçerisinde 30 Milyon Dolardan Fazla Kazandı

Solana ekosisteminin önde gelen botlarından biri, birkaç ay içerisinde on milyonlarca dolar kazandı.

Maksimum çıkarılabilir değer (MEV) sandwich botu olarak bilinen “arsc

MEV sandwich saldırısı, saldırganın kurbanın işlemini kendi iki işlemi arasına sıkıştırarak fiyatı manipüle ettiği ve kullanıcıdan kar elde ettiği bir saldırı türüdür. Saldırgan, kurbanın tokenini piyasa değerinden daha düşük bir fiyata alır ve aynı blokta satarak kar elde eder.

MRGN Research kripto para firmasının kurucusu Ben Coverston, “arsc” olarak bilinen bu özel sandwich botunun, Solana ağındaki kullanıcılardan kar elde ederken dikkat çekmemek için büyük çaba sarf ettiğini belirtti.

Botun cüzdanları ve varlıkları

Botun en büyük cüzdan adreslerinden biri olan “9973h…zyWp6,” Coverston’a göre soğuk cüzdan olarak kullanılıyor. Coverston, “Bu cüzdan oldukça pasif ve davranışlarına bakılırsa, neredeyse kesinlikle kilitli bir soğuk cüzdan” dedi.

Solana explorer sitesi SolanaFM’e göre, bu cüzdan toplamda 19 milyon doların biraz üzerinde fon tutuyor ve bu fonların 17 milyon doları Solana (SOL) tokenlarından oluşuyor. Ayrıca, bu cüzdan Circle’ın USD Coin (USDC) stabilcoininde 1,1 milyon dolar ve küçük miktarlarda wrapped-SOL (wSOL), Cringe Coin (CRINGE) ve Kabosu (KAB) bulunduruyor.

Başka bir ana cüzdan adresi olan “Ai4zq…VXKKT, Coverston’a göre merkeziyetsiz finans (DeFi) faaliyetlerinde çok daha aktif. Bu cüzdan, JUP DCA aracılığıyla yavaş yavaş SOL’ü USDC’ye çeviriyor ve Kamino ile çeşitli LST’lerde önemli pozisyonlar tutuyor.

SolanaFM’e göre, bu cüzdan çoğunlukla SOL dışı tokenlerden oluşan 9,9 milyon doların üzerinde fon barındırıyor.

Coverston, “arsc” botunun “ana SOL bankası” olarak kullandığına inandığı üçüncü bir cüzdan adresi olan “BCbrp…vi58q”yi tanımladı. Bu cüzdan, sandwich saldırılarını gerçekleştirmek için düzinelerce farklı imzalayıcı ve bahşişçi kullanıyor.

Bu üç cüzdan, mevcut fiyatlarla toplamda 29,8 milyon dolar değerinde fon barındırıyor ve Coverston’a göre “arsc” operatörü, dikkat çekmemek için son zamanlarda faaliyetlerini ve kazançlarını gizlemek için büyük çaba sarf ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!