Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana’daki Memecoin Balinası, Bireysel Yatırımcıları FOMO’ya Sürüklüyor

Blockchain analiz platformu Lookonchain, Solana ekosisteminin yeni memecoini BEER hakkında yatırımcıları uyardı.

Lookonchain’in açıklamasına göre, büyük bir balina, BEER’ı büyük miktarlarda satarak fiyatı düşürüyor ve ardından panikle satış yapan küçük yatırımcıların elinden düşük fiyattan alım yaparak fiyatı yeniden yükseltiyor.

Manipülasyon Uyarısı

Lookonchain, büyük balinanın fiyatı düşükten alıp yüksekten satarak küçük yatırımcılardan kar elde ettiğini belirtti.

Platformun paylaşımında, “Büyük balina, perakende yatırımcıları panik satışı yapmaya zorlamak için BEER’ı büyük miktarlarda satıyor. Ardından dipten alım yaparak fiyatı yeniden yükseltiyor ve FOMO (kaçırma korkusu) ile küçük yatırımcıların alım yapmasını sağlıyor. Fiyat yükseldiğinde ise tekrar büyük miktarlarda satış yaparak kar elde ediyor” ifadelerine yer verildi.

BEER için insider trading iddiaları

“Likit altın” olarak tanıtılan BEER, son haftalarda Raydium gibi merkeziyetsiz borsalarda işlem görmeye başlamış ve Solana ağında iki buçuk haftada 500 kat değer kazanmıştı. Ancak, kısa süre içinde %80’den fazla değer kaybetti. Bir kripto para analistine göre, bu düşüşün nedeni içeriden bilgi sahibi olan kişilerin hareketleriydi.

İddiaya göre, BEER geliştiricileri ve bu kişiler toplam arzın %50’sinden fazlasını kontrol ediyordu.

Milyon Dolarlık Satışlar

BEER’ın geliştirici ekibiyle bağlantılı 13 kişinin, son birkaç gün içinde 15 milyon dolar değerinde BEER sattığı belirtildi. Bu kişilerin bazıları, tek seferde 1 milyon dolardan fazla değerde token satışı gerçekleştirdi.

Kripto analisti Wazz, Bybit’in BEER vadeli işlemlerini açmasıyla birlikte bu kişilerin short/long pozisyonlarda manipülasyon yapabildiğini söyledi. BEER fiyatı, milyonlarca dolarlık token satışıyla birlikte hızla düşmeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!