Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Son Bir Haftada, Tüm Bitcoinlerin %7’si El Değiştirdi

Yapılan bir araştırma, son bir haftalık süreçte piyasadaki toplam Bitcoin sayısının yüzde 7’sinin el değiştirdiğini ortaya koydu.

Değişen Alışkanlıklar

Bir Bitcoin araştırma platformu Unchained Capital tarafından, tüm Bitcoin transferlerinin araştırıldığı çalışmada, enteresan sonuçlar çıktı. Kripto para yatırımcılarının ellerindeki koinleri ne pahasına olursa olsun tuttukları mı yoksa, ufak bir kar edince elden çıkardıkları mı gibi sorulara cevap arayan araştırmanın sonuç metninde şu ifadelere yer verildi:

”Bitcoin’in ortaya çıktığı zamandan bu yana, her Bitcoin’in bir yaşı var. Bu yaş ifadesi, madencilikle çıkarıldığı zamanı ifade etmiyor; aslında yaş ifadesi ile anlatılmak istenen en son ne zaman para transferinde kullanıldığı.

Bitcoin, doğası gereği tüm para transferleri kendi Blockchain’inde muhafaza ettiğinden, geriye dönüp en baştan beri yapılan işlemleri inceleyerek Bitcoinlerin yaşı hakkında fikir sahibi olmak mümkün.”

Araştırmada, Bitcoin ile ilgili bazı inanışlarla alakalı sonuçlar da var. Örneğin, 2009’dan bu Bitcoin yatırımcılarının bir kısmı her zaman piyasa tabiri ile zayıf halka olmuş ve ellerindekini çabucak satmış. Yine aynı şimdi olduğu gibi, piyasaya girip ufak bir kar aldıktan sonra temelli çıkış yapan kısa süreli yatırımcılar ve manipülatörler de 8 yıldır hiç eksik olmamış.

Araştırmadan çıkan bir diğer sonuçsa, Ocak 2018’den bu yana yaşı 6 ila 12 ay arasında değişen Bitcoin sayısının yüzde 7.76’dan yüzde 14.63’e çıktığı. Bu; Bitcoin transfer sayısının azaldığını gösteren bir veri.

2018 ‘Hodl’ Yılı mı Olacak?

Şirketin yaptığı araştırmada çıkan enteresan sonuçlar, bununla da sınırlı değil. 2018 yılının yeni bir ‘Hodl’ yani ne pahasına olursa olsun elde tut, dalgası olabileceğine inanan şirket; piyasada fiyatların iyice arttığı dönemlerde satışların patladığına; ancak kendini geri çektiği dönemlerde ise Hodl’un arttığına işaret ediyor.

Tarihte, daha önce 3 büyük Hodl dalgası olduğunu da belirten şirket, bunlardan birinin 2011’de, birinin 2014’te olduğunu ve bir diğerinin de Genesis Hodl adıyla anıldığını belirterek; 2018’in de o emareleri verdiğini ifade ediyor.

Öte yandan, konuyla ilgili bir veri paylaşan e Toro şirketinin çalışanı Mati Greenspan, son bir haftada tüm Bitcoin varlığının yüzde 7’sinin el değiştirmiş olmasının, enteresan bir haber olduğunu söylerken; yine ortaya çıkan bir başka veriye göre ise, geride bıraktığımız yıl boyunca tüm Bitcoin sayısının tam yüzde 58.7’si el değiştirmiş.

Ayrıca, 2018’deki olası Hodl dalgasının Bitcoin fiyatını nereye götüreceğine de cevap aranan araştırmada ulaşılan sonuç ise; bu Hodl dalgasının fiyata olumlu yansıyacağı. Şirket, 2018’deki olası bir Hodl döneminin Bitcoin fiyatını 20 bin doların üstüne atabileceği konusunda hemfikir.

Ayrıca Unchained Capital, yaptığı bir başka açıklama ile iki ayrı çalışma daha yapacaklarını belirtti. Çalışmalardan en ilgi çekeni, yine çok enteresan bir konuya parmak basacak. Unchained Capital firması, bir sonraki çalışmasında çok tartışılan bugüne kadar kaç Bitcoin kayboldu sorusuna yanıt vermeye çalışacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment