Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SON DAKİKA: Bitstamp, ABD’de XRP’yi Delist Ediyor!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Bitstamp, XRP’yi ADB’de delist ettiğini açıkladı. Borsanın Twitter hesabından yapılan açıklamada bunun Ripple’a açılan dava ile ilgili olduğu belirtildi.

Bitstamp, ABD’li kullanıcılar için XRP’yi delist etti

Bitstamp tarafından yapılan açıklamada XRP’nin menkul kıymet olabileceğine dair açılan dava sonrasında XRP alım satım ve yatırma işlemlerinin ABD’li kullanıcılar için durdurulacağı belirtildi. Bitstamp ABD’li kullanıcılar için 8 Ocak 2021 tarihine kadar süre verdi. Diğer ülkelerde olan kullanıcıların ise XRP alım satım ve yatırma işlemlerine devam edebileceği belirtildi.

Bitstamp üzerinde ABD’li kullanıcılar için olan XRP alım satım ve para yatırma işlemleri 8 Ocak 2021 TSİ 00.000 itibarıyla durdurulacak.

Bitstamp bu işlemlerin ne zaman açılacağı hakkında bilgi vermedi. ABD’deki dava belirsizliğine bakılacak olursa aslında bunun dava sonuçlanana kadar devam edebileceği düşünülüyor. Bitstamp CoinMarketCap verilerine göre “borsa skoru” açısından en büyük 7. kripto para borsası konumunda.

Bitstamp en kazançlı işlem çiftlerine darbe vurdu 

Bitstamp kripto para borsasının ticari hacmine bakıldığında, en çok hacim elde edilen ikinci kripto para işlem çiftinin XRP/USD olduğu görülüyor. Borsanın en çok hacim elde ettiği 4. işlem çifti ise XRP/EUR olarak gözükmekte. Sadece XRP/EUR işlem çiftine bakarak bile Bitstamp üzerinden XRP alım satımının yüksek hacme ulaşmaya devam edeceği öngörülebilir.

Avrupa’nın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Bitstamp’ın ABD içerisinde çok büyük bir etkisi olmasa da bunun XRP fiyatı üzerinde etki oluşturması muhtemel. XRP fiyatı ise bu haberin açıklandığı an itibarıyla 0,36 dolardan işlem görüyor ve son 24 saat içerisinde %42 fiyat artışı yakaladı. Bugün Coinbase gibi başka borsaların XRP’ye kötü haber vermesi ise işleri değiştirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!