Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SON DAKİKA: Çin Hükümetinden Bitcoin’e Ucuz Elektriğe Veto

Görünüşe göre Çinli hükümet görevlilerinin Bitcoin’le derdi hala bitmemiş.

Bir yerel haber ajansına göre, Çin’deki dev madencilik işletmeleri tarafından kullanılan ucuz hidroelektriğin sonu geliyor olabilir.

Madenciler tarafından kullanılan ucuz elektriğin kesileceği haberinde yazılanlara bakılırsa, Sichuan Electric Power Company (Sichuan Elektrik Enerjisi Şirketi) tarafından yayınlanan bir genelgede hidroelektrik santrallerinden sağlanan enerjinin kesileceği gündemde. Aynı zamanda genelgede Bitcoin madenciliğinin “yasa dışı etkinlik” olarak adlandırıldığı da gözlerden kaçmıyor. Ancak şimdilik bu genelge resmi kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

Bitcoin Piyasası Hala Hükümet Tarafından Sıkıştırılıyor

Ajansın yayınladığı habere göre, enerji şirketlerinden gelen açıklamalar madencilerin fikirleriyle tamamen çelişiyor. Madenciler, Bitcoin işlemleri için ‘atık suyun’ kullanıldığını iddia ediyorlar. Adı üstünde atık su, elektrik üretilse de üretilmese de kinetik enerjisini boşa harcıyor. Bu da elektrik fiyatlarının neden çok ucuz olduğunu açıklar nitelikte.

Buna rağmen hidroelektriği kesen eyalet yönetimi ‘yeni jeneratör kurulmayacak’ stratejisi uygulayacağı gibi, kullanımda olan bütün jeneratörlerin sahipliğini de üstlenecek.

“Sichuan’ın yayınladığı genelgede strateji önerileri de mevcut. Artık yeni bir hidroelektrik jeneratörü inşa edilmeyecek. Bunun üzerine, kullanımda olan bütün küçük jeneratörler de kontrol altında tutulacak. Bu da Bitcoin madencilerinin kullandığı enerjiyi büyük ölçüde sınırlayacak.”

Bu ölçüde yapılacak bir değişim, Çin hükümetinin bu konuda oldukça ısrarcı olduğunun bir işareti. Kripto paraların yaygınlığı arttıkça bunların kullanımını sıkıştıran yasalar da çıkıyor. Bu genelge şimdilik resmi değil, ancak olası bir gelişmeyi Koin Bülteni’nden takip edebilirsiniz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment