Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Soros Fonu CEO’su SEC Davalarına Rağmen İyimser: Kripto Paralar Kalıcı!

Soros Fund Management CEO’su Dawn Fitzpatrick, Binance ve Coinbase özelindeki dava sürecinin hakkında açıklamalarda bulunurken kripto paraların kalıcı olmaya devam edeceğini dile getirdi.

En büyük hedge fonlarından Soros Fonu CEO’su Dawn Fitzpatrick Bloomberg Yatırımcı Konferans’ında yaptığı açıklamalarda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance ve Coinbase özelinde başlattığı davaları yorumladı. Açıklamasında, kripto paraların yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen kalıcı olduğunu savunan Fitzpatrick, yine de kripto gelişiminin bu noktaya kadar kısmen yanlış yönetildiğini vurguladı.

Soros Fon Yönetimi CEO’su Dawn Fitzpatrick, kripto para borsalarının müşteri varlıkları konusundaki tutumunu eleştirerek “odada bir yetişkinin olması” gerektiğini şu cümlelerle ifade etti:

Özellikle son birkaç günün manşetlerine bakılırsa, bu kripto yerel platformlarının odada bir yetişkinin bulunmasından fayda sağlayacağı açık. Müşteri varlıklarına nasıl davrandığınızla ilgili uzun süredir devam eden ve basit normlar var.

Öte yandan Fitzpatrick, henüz yeni başlayan bu dava sürecinin itibari para birimi ve yerleşik finans otoriteleri için bir şans olduğuna değindi. Bununla birlikte yatırımcıların bazı platformlara olan güveni azaldıkça yerleşik finans firmalarının yönetimi devralmasını beklediğini söyledi:

Yaşananlar açıkça bir gerileme. Ancak şu anda bunun, yerleşik finans firmalarının liderliği ele geçirmesi için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!