Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SPOX: Kripto Para Piyasasındaki Fiyatlar Kurumsal Şirketler Sayesinde Sabitleşti

Kripto para piyasasındaki fiyat dalgalanmalarının geçtiğimiz birkaç aydır çok daha küçük ölçekli olduğunu görüyoruz. Hatta bu dalgalanmaları geçtiğimiz yılın sonlarıyla kıyaslarsak aradaki farkı çok daha net bir şekilde görebiliriz.

Kripto para sektöründeki şirketlerden olan SFOX, piyasadaki dalgalanmaların neden daha az şiddetli hale geldiklerini şöyle açıklıyor: Wall Street. SPOX’un yetkililerinden olan Danny Kim, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şunu söyledi:

“Kurumsal şirketler aktif olarak kripto para alım-satımı yapmıyor veya kripto para piyasasında rol oynamıyorken Bitcoin’deki fiyat dalgalanmalarının oranı %4.5’a kadar çıkıyordu.”

Kim, Bitcoin fiyatındaki dalgalanma oranının şu anda yüzde birin onda biri civarında olduğunu söyledi ki iki oranı kıyasladığımızda aradaki fark kendini açıkça belli ediyor. SFOX’a göre kripto para piyasasının geçmişe kıyasla daha durgun bir sürece girmiş olması son derece olumlu çünkü bu sayede Dünya genelindeki esnaflar kripto para fiyatlarına çok daha rahat bir şekilde güvenebiliyorlar ki bu da kripto paraların ödeme aracı olarak kullanılmalarını kolaylaştırıyor.

Kripto para piyasasını etkilemiş olabilecek Wall Street firmalarından bahsetmek gerekirse de bu ayın başlarında kripto paralarla ilgili yeni araştırmalara başlayan Goldman Sachs’i, Microsoft ile bir araya gelerek Bakkt adlı yeni bir kripto para platformu oluşturmayı planlayan ICE’ı (NYSE operatörü) örnek gösterebiliriz.

SFOX’tan Kim’e göre daha fazla kurumsal şirkettin kripto para sektörüne giriş yapması, sektörü çok daha farklı yönlerden etkilemeye başlayabilir. Kim’in gelecekte olabileceklerle ilgili görüşü şu şekilde:

“Belki de öyle bir noktaya geleceğiz ki Bitcoin artık insanların ödeme yapmak için kullandıkları sabitkoinleri andırmaya başlayacak ve Satoshi Nakamoto’nun hayali gerçekleşecek: ‘Eşten-Eşe Elektronik Nakit Sistemi”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment