Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Square Adını Block Olarak Değiştirdiğini Duyurdu

Square Inc., şirket adını Block olarak değiştirdiğini duyurdu ve bu değişikliğin organizasyonda herhangi bir farklılığa sebep olmadığını söyledi.

Şirketin New York Menkul Kıymetler Borsası’ndaki (NYSE) hisse senedi kodunda herhangi bir değişiklik söz konusu olmadan SQ olarak işlem görmeye devam edecek.

Square resmi websitesinde yapılan açıklamaya göre ‘‘Block isim değişikliği sadece isim değişikliğidir. Herhangi bir organizasyon değişikliği olmayacak ve Square, Cash App, TIDAL ve TBD54566975 kendi markalarını koruyacaktır. Tüm ekipler, kurumsal düzeyde ekosisteme rehberlik etmeye devam edecektir. İsim değişikliği sonucunda şirketin kendisini Bitcoin’i ilerletmeye adamış ayrı bir girişimi olan Square Crypto, adını Spiral olarak değiştirecektir. Bir yılı aşkın süredir bu değişikliği yapmak için çalışıyoruz ve bu yalnızca resmi kurumsal adımızda bir değişikliği temsil ediyor; amacımız, vizyonumuz, yapımız veya nasıl çalıştığımızı değil.’’

Square yani Block, birleşik birçok işletmenin kapsayıcı bir ekosistemidir ve bireyler, sanatçılar, hayranlar, geliştiriciler, satıcılar gibi birçok insana hizmet eder.

Geçtiğimiz günlerde Twitter’daki görevinden ayrıldığını duyuran Jack Dorsey ise konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:

“Block yeni bir isim, ancak ekonomik yaklaşım amacımız aynı kalıyor. Nasıl büyüdüğümüz veya değiştiğimiz önemli değil, ekonomiye erişimi artırmaya yardımcı olacak araçlar oluşturmaya devam edeceğiz”

Square isim değişikliği duyurusu Jack Dorsey’in Twitterdan ayrılmasından 2 gün sonra geldi. Jack Dorsey hala Twitter’ın yönetim kurulunda yer almaktadır ve görev süresinin 2022 yılının ortalarında biteceği biliniyor. 2017’den beri Twitter’ın baş teknoloji sorumlusu görevini yürüten Parag Agrawal, yeni Twitter CEO’su olarak yönetim kurulu kararıyla atandı.

Square, şu an bir donanım cüzdanı yaratma sürecinde ve Bitcoin madenciliği hizmeti oluşturmayı planladığını geçtiğimiz Ekim ayında açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!