Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stablecoin Magic Internet Money (MIM) Sabitliğini Kaybetti: FTT Düşüşü Neden Oldu

Stablecoin Magic Internet Money (MIM), Binance’in FTT satış kararı sonrasında 1 dolar sabitinden %5 değer kaybetti.

Aşırı teminatlandırılmış merkeziyetsiz bir kredi kuruluşu olan Abracadabra Money’in ihraççısı olduğu MIM stablecoin’i Coingecko verilerine göre gün içerisinde kısa bir süreliğine %5’e yakın değer kaybederek 0,95 dolardan işlem gördükten sonra tekrardan 0,98 dolara yükseldi. Analistler değer kaybının MIM rezervlerinin %18’ini oluşturan FTT’den kaynaklanabileceğini öne sürdü.

Uzmanlar, yatırımcıların FTX’in kardeş şirketi Alameda Research’ün kredisine karşılık olarak verilen FTT’den yaşanacak aşırı bir değer kaybının stablecoin’in finansal bütünlüğüne zarar vereceğini düşündüğü için satış baskısının oluşabileceğine işaret ediyor.

Öte yandan Abracadabra Money, rezervlerlerinin aşırı teminatlandırılmasını sağlamak için verdiği kredilere karşılık aldığı teminatların belirli bir fiyatın altına düşmesi durumunda, kredileri tasfiye eden bir strateji izliyor. Bu strateji kapsamında Alameda Research, kredi tutarının üzerinde yaklaşık 126 milyon dolar değerindeki FTT teminatı ile güvende gözüküyor.

Dune Analytics’ten alınan veriler, merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Curve Finance’deki MIM işlem hacminin düne oranla %89 artış yaşayarak 15 milyon dolara yükseldiğini gösteriyor. Ayrıca platformdaki MIM likiditesinde düne oranla %7,76 azalış yaşandığı görülüyor.

Yine de yatırımcılar şirketin olası bir tasfiye durumunda yetersiz likidite nedeniyle elindeki FTT’yi satarken zorluk yaşayabileceği endişesini göz önünde bulunduruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!