Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Para Çekme İşlemlerini Kısa Süreli Duraklatmanın Ardından Tekrar Başlattı

On-Chain verilerine göre FTX’deki para çekme işlemleri kısa süreliğine durdu. Çekim işlemleri haberin ardından yeniden başladı.

Binance CEO’su CZ’nin bilanço açığı sebebiyle FTX ve Alameda Research’ü suçlaması ve elindeki FTT’leri tasfiye edeceğini açıklamasının ardından kripto para piyasaları kaosa sürüklendi. Söz konusu açıklamaları takiben FTT fiyatı %30’a yakın değer kaybı yaşadı. FTT’yi Luna’ya benzeten CZ, lobicilere şans tanımayacaklarını açıklamıştı.

Yaşanan bu olayların ardından kullanıcılar FTX’den varlıklarını çekmeye başladı. Aktarılanlara göre gün içerisinde varlıklarını çekmeye çalışan kullanıcılar birçok sorun ve 1.000 dolarlık limit ile karşılaştı.

Tüm bunların üzerine The Block, on-chain verilerine göre FTX’in para çekme işlemlerini durdurduğunu bildirdi. En son işlemin yaklaşık 2 saat önce gerçekleştiğini bildiren The Block, yalnızca Ethereum ağında değil Solana ve Tron ağlarında da benzer problem olduğuna yer verdi.

Ancak yayımlanan haberin hemen ardından bir The Block çalışanı, para çekme işlemlerinin tekrardan başladığını paylaştı.

CEO Sam Bankman-Fried, henüz bir son dakika açıklaması yapmamış olmasına rağmen son ifadelerinde her şeyin yolunda olduğunu belirtmişti. FTX tarafından gelen haberlere göre para çekme işlemleri durdurulmadı yalnızca yoğun talep olduğu için bir kitlenme durumu yaşandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!