Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlockFi SEC’den 100 Milyon Dolar Ceza Almasına Neden Olan Kripto Ürününü Yeniden Piyasaya Sürecek

Kripto lending ve staking platformu BlockFi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) 100 milyon dolar ceza almasına sebep olan kripto ürününü 9 ay sonra ikinci defa piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

BlockFi 2022’nin başlarında SEC’nin bir regülatif boşluk sayesinde şirkete 100 milyon dolar ceza vermesine sebep olan kripto faiz hesabını tekrardan piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirket, ikinci kez piyasaya süreceği kripto getiri hesabını yalnızca nitelikli yatırımcıların kullanımına sunacak.

Şirket açıklamalarında ABD halkının yalnızca %13’ünü oluşturan nitelikli yatırımcılara toplamda 15 farklı kripto para biriminde farklı getiri oranları ile kazanç sağlayabileceğini bildirdi.

BlockFi, bu alanda getirilerinin rekabetçi olduğunu iddia ediyor.Ayrıca genelde nitelikli yatırımcılara sunulan ürünlerin aksine BlockFi, bu ürününde minimum yatırım limiti aramayacak. Ürünün 2022 sonunda belirli bir kullanıcı kitlesine ve 2023 başında ise gereklilikleri sağlayan tüm ABD vatandaşlarına sunulması planlanıyor.

BlockFi, geçtiğimiz şubat ayında ürününü SEC’ye kaydettireceğini söylemesinin ardından şu anda 1933 Menkul Kıymetler Yasası’nın kayıt gerekliliklerinden muafiyet sağlayarak piyasaya sürecek.

BlockFi kurucu ortağı Flori Marquez konu hakkında, sektöre öncülük ederken proaktif bir risk yönetimi çerçevesinde her zaman müşteri fonlarını korumaya öncelik verdiklerini belirtti.

BlockFi, Celsius ve Voyager gibi rakiplerinin iflas ettiği kredi krizini atlatabilen birkaç kredi firmasından biri olmuştu. Şirket, diğer firmalar gibi getiri ürünleri sunmasına rağmen kriz sırasında para çekimlerini durdurmadan kredi sıkışıklığını gidermiş ancak yine de sermaye desteği için kripto para borsası FTX ile bir satın alma anlaşması imzalamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!