Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stablecoin Verilerine Göre Bitcoin ve Kripto Para Boğası Henüz Başlamadı!

Araştırma şirketi Sixdegree, kripto para piyasasındaki stablecoinlere ilişkin dikkat çeken veriler paylaştı.

Sixdegree 16 Aralık günü paylaştığı detaylı raporda, geçmişten günümüze stablecoinlerin piyasa değerindeki değişime yer verdi. Şirket son yükselişlerin stablecoin piyasa değerindeki bir artışla ilişkili olmadığını belirtirken stablecoinlerin toplam piyasa değerinin Aralık 2022’de 139 milyar dolar, Aralık 2023’de ise 129,5 milyar dolar olduğunu vurguladı.

Raporda piyasadaki stablecoin seviyesinin artış yaşaması durumunda kripto para piyasasında kayda değer yükselişler yaşanabileceğine yer verildi. Henüz seviyelerin geçen senenin aralık ayından bile düşük olduğunun altını çizen araştırma şirketi, stablecoin destekli bir boğanın henüz gelmemiş olabileceğini kaydetti.

Öte yandan Ethereum (ETH) ağındaki stablecoinlerin piyasa değerinin 2022’den bu yana %34 düşerek 69,4 milyar dolara gerilediği fakat buna karşılık TRON (TRX) ağındaki stablecoin piyasa değerinin aynı dönemde %57,7 oranında arttığı belirtildi:

2022’den bu yana, Ethereum’daki stablecoin arzı sürekli olarak azaldı. 100 Milyar dolarlık zirveden 66 milyar dolara düşerek %34’lük bir gerilemeye işaret etti. Aynı zamanda, TRON’daki stablecoin arzı 2022’de 31 milyar dolardan 48,9 milyar dolara yükseldi ve bu da piyasa fiyat eğilimine uygun olarak %57,7’lik bir büyüme oranı gösterdi.

Raporda elinde 100 bin doların üzerinde stablecoin olan adreslerin %54’ünün rezerv hesap olduğu ve %11,1’inin ise aktif olmayan cüzdanlardan oluştuğu yazıldı. Şirket buradan çıkarak atıl olmayan bu denli yüksek bakiyenin piyasa için pozitif bir likidite ve fiyat yükselişi yaratmadığını savundu.

Bununla birlikte piyasada yaşanan yükselişlere rağmen stablecoin likiditesinde kayda değer bir artış olmamasına dikkat çekildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!