Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stanford’da Ethereum Vakfı Destekli Bir Blockchain Merkezi Açıldı

Dünyanın en önde gelen mühendislik fakültelerinden birine sahip olan Stanford Üniversitesi, okul bünyesinde bir Blockchain araştırma merkezi açarken; fona katkıda bulunan firmalardan birisi de Ethereum Vakfı oldu.

Üniversiteden yapılan resmi açıklamada, bu kurulan yeni merkezin geleneksel iş sektörlerine Blockchain dokunuşu yapmak için çalışmalarda bulunacağı kaydedilirken; konuyla ilgili resmi Twitter hesabından bir tweet atan Ethereum kurucusu Vitalik Buterin ise, bu merkeze katkı vermekten dolayı oldukça mutlu olduğunu belirtti.

Ethereum Vakfı’na ek olarak, bu açılan yeni merkez; başta kripto para borsası OmiseGO olmak üzere, Protocol Labs, The Interchain Foundation, PolyChain Capital ve DFINITY Stiftung gibi sektörün önde gelen firmalarından da destek aldı.

Açılışın ardından geçecek 5 yıl boyunca, bilgisayar mühendisliği profesörleri Dan Boneh ve David Mazieres’in önderliğinde çalışmalar ve araştırmalar gerçekleştirecek olan ekibe ayrıca hukuk, diğer mühendislik dalları ve fizik profesörleri de bu süreçte eşilk edecek. Blockchain ile ilgili araştırma çalışmalarının yanı sıra, bu merkezde aynı zamanda Blockchain kullanımının da yolları araştırılacak. Kurum, başta finans sektörü olmak üzere, data kontrolünden diğer sektörlere dek tüm alanlarda Blockchain kullanımını araştıracak ve gerekirse de teşvik edecek.

Stanford’un resmi internet sitesindeki duyuru metninde, Dan Boneh, konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Boneh, Blockchain’in gelecek yıllarda çok büyük bir rol oynayacağını belirtirken, şunları söyledi:

”Stanford, diğer her konuda olduğu gibi Blockchain konusunda da öncü olmalı ve ona göre davranmalı. Bu merkezle, teknolojiyi geliştirmek için neye ihtiyacımız var sorusunun cevabını ararken, aynı zamanda bu teknolojiyi tam anlamıyla ortaya dökecek ve etkilerini de tam anlamıyla çözmeye çalışacağız. Bu teknoloji, multi disipliner bir yaklaşım gerektiren bir alan ve birçok alandan profesörümüz de bize bu konuda yardımda bulunacak.”

Blockchain eğitimi, dünyanın çeşitli üniversitelerinde de verilmeyedevam ediyor. Örneğin, Avustralya’da bir üniversite, geçtiğimiz günlerde Stanford’un yaptığına benzer bir hamle yapmıştı. Ayrıca Ripple firması da, bu Hazirana ayından başlayarak dünya çapında çeşitli bölgelerde yer alan 17 üniversiteye destek vereceğini açıklamıştı. Bu hamle de, kripto para camiasında büyük bir takdir toplamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment