Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Starbucks CEO’su, Kripto Paralarla Ödeme Almayı Düşünüyor

Dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks’un Ceo’su Howard Shultz, şirketlerinin blockchain teknolojisi ve kripto paralar ile alakalı geleceğe dönük planları olduğunu belirtirken, uzun vadede kripto paralar ile Starbucks dükkanlarında ödeme yapılabilmesinin, gündemlerinde olduğunu açıkladı.

Shultz, ayrıca blockchain teknolojisi hakkında da konuşarak, şirketin uzun dönemde artmış bir online müşteri memnuniyeti hedeflediğini belirtti.

Ancak, Starbucks CEO’su buna karşın Bitcoin konusunda ise o kadar heyecanlı değil. Bitcoin’in şirketin gelecek atılımlarında bir rol oynayacağını düşünmeyen Shultz, Starbucks’ın yola diğer kripto paralarla devam edeceğini düşünüyor. Bitcoin’in, bu sistemle üretilen ilk kripto para olmasına karşın yakın dönemde popülaritesini kaybedeceğini düşünen Shultz, bu yüzden şirketinin gelecek planlarını Bitcoin üzerinden yapmayı düşünmüyor.

Howard Shultz, ayrıca yaptığı açıklamada Starbucks’ın kendi kripto parasını çıkaracağı yönünde yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtirken, aynı zamanda da bu sektörde herhangi büyük bir yatırım yapma konusunda çok da hevesli olmadıklarını belirtti.

Ancak, Blockchain felfesinden oldukça etkilendiğini belirten Shultz, şirketin yatırımcıları ile  yapılan rutin toplantıların sonuncusunda ise şunları söyledi:

”Bana kalırsa, Blockchain felsefesi, dünyada birçok şeyi baştan dizayn edecek. Blockchain, dünyada yeni bir çağı açıyor. Kripto paraların kullanımı şu an için birçok müşterimiz arasında yaygın. Gelecekte, biz de buna uyum sağlamak için birtakım hamleler yapmalıyız.”

Shultz’a göre Starbucks, bazı büyük firmaların aksine kripto paraların gelecekteki rolü ile alakalı iyimser. Şirketin bu yeni değişiklikler karşısında olumlu bir pozisyon alacağını belirten Shultz, şöyle konuştu:

”Bu sektörde iş yapan ve yapmaya çalışan platformlara verecek bir şeylerimiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü biz kurum olarak hayli güvenilir ve başarılı bir grafik çiziyoruz. Aynı zamanda sabit bir müşteri kitlemiz var. Bu sebeple, hali hazırda geliştirdiğimiz mobil ödeme metodunu da kullanarak bunu kripto paralara entegre edebiliriz.”

Shultz’un sözünü ettiği Starbucks mobil uygulaması, 2015  yılında müşteriler ile buluşmuş ve kısa sürede popüler olmuştu. Müşterilerin uygulama üzerinden sipariş vermesine ve bunu yaptığı için puanlar kazanmasına yarayan uygulama müşteriler arasında hayli popüler durumda. Öyle ki, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Starbucks alışverişlerinin 3’te 1’i mobil uygulama üzerinden gerçekleşiyor. Shultz, yakın dönemde Amerika’da sadece mobil uygulama ile ödeme yapılabilecek yeni Starbucks’lar açmayı düşündüklerini de belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment