Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

40 Trilyon Dolarlık State Street Kripto Para Ekibi Kuruyor

Yatırım saklama ve yönetim hizmetleri kapsamında toplamda 40 trilyon dolarlık varlığı kontrol eden Amerikan bankası State Street, müşterilerden gelen talep sonucunda bir kripto para ekibi kurmaya hazırlanıyor.

Boston merkezli custody bankası; kripto paralara yönelik Bank of New York Mellon, Standard Chartered gibi diğer bankalara benzer bir adım atarak, State Street Digital adlı bir birim kuruyor. Birimin başına geçecek olan Nadine Chakar, müşterilerin kripto paralara gösterdiği talebin son 2-3 ay içerisinde 4 kat büyüdüğünü söyledi.

Financial Times’ın haberinde State Street’in custody ve yönetim hizmeti sunduğu varlıkların değerinin 40.3 trilyon dolar olduğu aktarılıyor. Bankanın kendi varlık yönetim kolu, 3.6 trilyon dolarlık varlığı kontrol ediyor.

Regülasyonlar dahilinde her türlü hizmet sunulacak

State Street’in, bu yeni birimi kurmadan önce akademik enstitüler ile ortak çalışmalar yürüttüğü ve yasal regülatörler ile görüşmeler gerçekleştirdiği belirtiliyor. ABD’deki kripto para düzenlemeleri hala tamamlanmamış olsa da Chakar, “Regülasyon bakımından sunabildiğimiz her türlü kripto para hizmetini destekliyor olacağız.” dedi.

Bankanın bir yandan regülatörler ile görüşmeyi sürdürdüğü, bir yandan da ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonunun, borsa yatırım fonu (ETF) başvurularıyla ilgili alacağı kararı beklediği aktarıldı.

Fidelity Investments, Grayscale, WisdomTree gibi isimler dahil olmak üzere şu ana dek 12 kuruluşun, Bitcoin ETF’si kurma planını açıkça duyurduğu biliniyor.

“Sabırlı olmaya devam edeceğiz”

Chakar; State Street yetkilileri ile regülatörler arasında kripto para konusunda “çok yoğun bir iletişim” olduğunu söyledi. ABD’deki yasal belirsizliklere vurgu yapan isim, şu açıklamada bulundu:

“Eğer regülatörlerin bu işi düzgün şekilde halletmek ve sektöre, ihtiyaç duyulan netliği kazandırmak için daha çok zamana ihtiyacı varsa biz de müşterilerimizle bu şekilde çalışmaya devam ederiz. Bu, sabretmenin erdem olduğu bir konu. Sabırlı olmaya devam edeceğiz.”

State Street’in kuracağı birimin yalnızca kripto paralarla değil, genel olarak dijital varlıklarla ilgilenmesi ve blockchain teknolojisini de kapsaması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!