Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stellar Ağı 2 Saat ‘Kapalı’ Kaldı!

Toplam piyasa değerine göre dünyanın en büyük 10 kripto para birimi arasında yer alan ve basın saatine göre %23.60 yükseliş yaşayan Stellar Lumens‘in (XLM) blockchain ağı dün Türkiye Saati ile 12:52’den başlayarak iki saat boyunca kapalı kaldı. Ağın kapalı kalmasının arkasındaki sebep ise Stellar Geliştirme Vakfı’nın (SDF) onaylayıcılarının geçici süre hizmet verememesi oldu. SDF onaylayıcılarının hepsinin neden aynı anda hizmet veremeyecek hale geldiği ise hala bilinmiyor.

Stellar onaylayıcılarının hepsi bir anda devre dışı kaldığından dolayı, bütün ağ hiçbir şekilde konsensüse ulaşamadı ve hiçbir işlem bu süre boyunca onay alamadı. Stellar.org CTO’su Nicolas Barry konu hakkında yaptığı açıklamada Stellar’ın olay hakkında önümüzdeki günlerde daha detaylı bir açıklama yayınlayacağını ve açıklamanın içerisinde Stellar’ın bu durumun bir daha olmaması için neler yapabileceğinin de yer alacağını vurguladı.

”Şu an söyleyebileceğim tek şey bunun çok hızlı bir şekilde çok fazla merkeziyetsizleşme yüzünden olduğu ve sistem bütün ağı durdurarak doğru şekilde reaksiyon verdi.”

Stellar 2019 yılına sert bir yükselişle giren kripto paralardan birisi oldu. En büyük dokuzuncu kripto para birimi konumundaki XLM Mart ayı başlarında 0.086 dolar seviyelerindeyken, Mayıs 16 tarihinde 0.14 dolara kadar çıktı ve neredeyse iki kat seviyesinde bir artış sergiledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment