Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şüpheli Kripto Para Borsası Hala Bakımda – Milyonlarca Dolarlık Token Kayıp!

CoinBene isimli kripto para borsası 2019 yılının Mart ayı sonlarında hacklendiği iddiaları ile büyük bir ilgi toplamıştı. Borsa yetkilileri o tarihlerde platformun bakımdan geçtiğini belirtseler de, bakım süresinin bir ayı geçmesi birçok kripto para yatırımcısının ilgisini tekrardan borsaya çekmeye yetti.

27 Mart 2019 tarihinde CoinBene‘nin bakıma girdiğini açıklamasından bir gün sonra, Elementus isimli blockchain alt yapı firmasında çalışan bir veri bilimcisi, olayın bariz bir hack olduğunu belirten detaylı raporunu yayınlamıştı. Söz konusu raporda kripto paraların CoinBene borsasından alındıktan sonra Etherdelta merkeziyetsiz borsasına aktarıldığı ve oradan ETH karşılığında satıldığı belirtilmekte. Hackerlar daha sonra yüksek miktarda fonu Binance, Huobi ve Bittrex gibi kripto para borsalarına aktarmayı başarmıştı.

Hacklenme 25 Mart 2019 tarihinde meydana gelmiş ve CoinBene’nin sıcak cüzdanından büyük oranda ERC-20 tabanlı token başka cüzdanlara aktarılmıştı. Toplamda 105 milyon dolara yakın değere ulaşan bu saldırıya rağmen CoinBene iddiaları reddetti ve müşterilerin fonlarının tamamıyla güvende olduğunu, fonların aktarım tarihinin ise daha sonra açıklanacağını vurguladı.

Aradan 1 ay gibi bir süre geçse de CoinBene müşterileri bekledikleri haberi bir türlü alamadılar ve fonlar bütün bu süreye rağmen kayıp. Bütün bunlara rağmen kripto para borsasının resmi Twitter hesabı ve buna benzer hesapları ile üyelikleri hala aktif olarak duyurular ve çeşitli haberler vermeye devam ediyor.

Kullanıcıların tepkisi ise gün geçtikçe daha çok artıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment