Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Suudi Arabistan Haberleşme Bakanlığı, Blockchain ”Acemi Eğitim Kampı” Düzenledi

29 Nisan’da yapılan bir basın açıklamasına göre Suudi Arabistan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MCIT) bir ”blockchain acemi eğitim kampı” düzenledi. Etkinliğin temel amacı ise Ethereum akıllı kontratlarının ve merkeziyetsiz uygulamaların (DApps) nasıl yapılacağı üzerineydi.

Üç gün süren bu kamp güncel olarak orta doğu bölgesinde bir çok projeye katılım sağlayan blockchain yazılım teknoloji şirketi ConsenSys ile beraber gerçekleştirildi.

Suudi Arabistan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı bu etkinliğin hükumetin 2020 yılı misyon ve vizyonunun bir parçası olan ”dijital çevre” oluşturma planları dahilinde yapıldığını belirtti.

Teknoloji Endüstrisi ve Dijital Olanaklar Bakanı Dr. Ahmed Al-Thenayyan, bahsi geçen bu dijital çevre planlarının temel amacının krallığın gelişim süreci de göz önünde bulundurularak dijital bir evrim gerçekleştirmek olduğunun altını çizdi.

”Bu eğitim kampının amacı Suudi Arabistan’ın pek kullanmadığı insan kaynakları potansiyelini kullanmak ve onları bilgi ve öngörü ile donatmak idi. Bu şekilde onlar blockchain ve onun geleceğe dair potansiyel kullanımının farkına varabilirler. ConsenSys MENA genel müdürü Lina Hediah da bu açıklamalara katıldı.

Suudi Arabistan bu gelişmenin yanı sıra blockchaini ekonomisinin başka bir kısmına daha entegre etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz Şubat ayında Suudi Arabistan sınır ötesi ödeme yöntemlerine destek sağlamak için Ripple ile masaya oturmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment