Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Swisscom Blockchain AG, Ethereum Mühendisini Yeni CEO’su Olarak Atadı!

15 Nisan tarihinde yapılan bir açıklamaya göre, Blockchain odaklı Swisscom Blockchain AG firması, Ethereum mühendisi ve geliştiricisi olan Lukas Hohl‘u yeni CEO’su olarak bünyesine kattı. Daha önce çeşitli bilişim teknolojileri ve finans şirketlerinde çalışmış olan Hohl, Blockchain AG’nin üst kuruluşu Swisscom, danışmanlık firması BearingPoint, danışmanlık grubu Sofgen ve yönetim danışmanlığı şirketi Synpulse içerisinde de çalışmıştı ve şimdi Blockchain AG’nin stratejisini belirleyip bu firmaya yol gösterecek.

Swisscom’un CDO’su konumundaki Roger Wüthrich, konu hakkında yaptığı açıklamada Hohl’un geçmişte birçok şirketi kurup yönettiğini ve  İsviçre ile küresel çapta iyi bir ağa sahip olup, Swisscom Blockchain AG’ye tam olarak uyduğunu vurguladı.

Swisscom Blockchain AG’nin eski CEO’su Daniel Haudenschild geçtiğimiz Ocak ayında beklenmeyen bir şekilde firmadan ayrılmıştı. Ancak bundan birkaç gün sonra Huadenschild’in İsviçre içerisindeki Kripto Vadisi Birliği’nin CEO’luk teklifini kabul etmesi durumu daha çok aydınlattı. İsviçre içerisindeki Kripto Vadisi Birliği, ülkedeki kripto ve blockchain uygulamalarını arttırmayı ve ülkeyi dünya çapında lider yapmayı hedeflemekte.

İsviçre’nin küçük bir kasabası olan Zuh, son günlerde adını özellikle blockchain odaklı uygulamalar ile duyurmayı başardı ve geçtiğimiz tarihlerde dağıtık defter teknolojileri tabanlı bir yerel seçim bile gerçekleştirdi. Şuan için blockchain konusunda lider ülkelerden birisi Malta gibi gözükse de, İsviçre de kesinlikle ülkedeki düzenlemelerde uygulanan esneklik ve hoş görü ile lider olmaya aday.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment