Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tarım ve Ticaret Devi Louis Dreyfus Co. Blockchain Teknolojisinden Oldukça Memnun

Dünyanın önde gelen ham madde ticaret şirketlerinden Louis Dreyfus Company, Blockchain’e olan girişimin beklenenden daha olumlu sonuç verdiğini bildirdi. Financial Times, 22 Ocak Pazartesi günü raporları yayınladı.

Açıklamalara göre Blockchain tabanlı tarım ticaretinin tamamlanmasıyla Aralık 2017‘de 60.000 ton soya fasulyesi Çin‘e gönderildi.

ABN AMRO, Shandong Bohi Industry Co. Ltd. , ING ve Societe Generale gibi birkaç ortak Louis Dreyfus‘un Blockchain platformu aracılığıyla ticaretlerini tamamlayanlar arasında.

Blockchain tabanlı gerçekleşen bu ticarette, Louis Dreyfus için ticaret işlem sürelerinde %80‘lik bir düşüş olduğu belirtildi.

Wells Fargo bankası ile Çin‘e yapılan daha önceki bir pamuk sevkıyatında yine Blockchain tabanlı bir ticaret yapılmıştı. Blockchain kullanılmasındaki en büyük etkenin güvenlik ve dolandırıcılığı önlemek olduğu belirtilmişti.

ABN AMRO Ticaret ve Ham Madde Finans Başkanı Karin Kersten, Louis Dreyfus Co. ortaklığıyla ilgili şunları söyledi :

Blockchain teknolojisi, uluslararası ticaretteki idari süreçleri önemli ölçüde optimize etme potansiyeline sahip. Bu süreci başarı ile tamamladığımız ve Blockchain teknolojisinin katma değerini ve kullanımını daha iyi keşfettiğimiz için heyecan duyuyoruz”

Tarım ve gıda tedarik zinciri alanlarında Blockchain‘in şeffaflığın iyileştirilmesi için, özellikle kahve, tarım ve hayvancılık gibi şeffaflığın talep edildiği ürünlerde, çeşitli çalışmalarda kullanıldığı söyleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment