Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waves Lab 9 Milyon Dolar Bütçeyle İşe Koyuluyor

Waves, Waves Lab aracılığıyla sunduğu hizmetlerden yararlanacak startupların ilk grubu için bütçe olarak 1 milyon Waves token’ı (yaklaşık 9 milyon $) ayırdı. Waves Lab’den yararlanacak olan startuplar, uygulamalara başladılar.

Waves “girişimciliğin DNA’sını yeniden icat etmeyi” hedefleyen bir Blockchain platformu. Platform kullanıcılara kendi kripto paralarını üretme imkanı tanıyor ve bu kripto paralar Waves token’ı olarak ödenen bir ücret ile işleme sürülüyor. Waves tokenları sabit arz miktarına sahip ve bu miktar 100 milyon.

2016 yılında Rus fizikçi Alexander Ivanov tarafından kurulan Waves, yine 2016 yılında başladığı ICO sürecinde 16 milyon $ gibi ciddi bir fon toplamayı başarmıştı ve projenin şu anki değeri CoinMarketCap verilerine göre 794 milyon 500 bin $’dan fazla. Berlin, Moskova ve Amsterdam’da ofisleri bulunan Waves’in bu yıl içinde Londra, Singapur ve New York için de planları var.

Waves Aralık ayında startupları desteklemek adına Waves Lab adlı yeni bir sistem başlattı. Bu hizmetten faydalanan şirketler yaptıkları iş üzerine tavsiyeler almanın yanında PR, pazarlama desteği ve teknik destek gibi konularda da yardım alıyorlar. Tabii bu şirketler aynı zamanda Waves’in telefon defterine de erişebiliyor. Waves Lab aracılığıyla yürütülen ilk ICO-öncesi süreçte 530 bin $ toplanmış durumda.

Waves Lab’in ilk katılımcı grubu sosyal ticaret platformu olan Simdaq’ten, Blockchain tabanlı coğrafi takip uygulaması olan MyTrackNet’ten ve elektronik ödeme/kripto para ödeme platformu olan Viso’dan oluşuyor.

Waves yakın zamanda ‘Basic Fund’ adlı yeni bir projeye de girişmişti. Basic Fund, Blockchain tabanlı bir risk sermayesi. Bu sermaye gerçek dünyada da kullanılabilecek projelere sahip Blockchain şirketlerine yatırım yapmak için kullanılıyor.

Rus güvenlik firması Kapernsky tarafından yayınlanan rapora göre Dünya genelinde ICO’lar yüzünden mağdur duruma düşen insanların sayısı 60 binden fazla ve bu insanlardan çalınan toplam para 300 milyon $’ı aşıyor. ICO piyasası günümüzde çok fazla dolandırıcıya ev sahipliği yapıyor ve bu yüzden Waves, ICOlara bir nevi belli standartlar getirmek adına Aralık ayının başlarında IGF, Ethereum ve Deloitte ile bir anlaşma imzalamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment