Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tartışma Yaratan Altcoin Projesine Bir Soruşturma da Fransa’dan

Metin tabanlı yapay zeka ChatGPT’nin kurucusu Sam Altman tarafından geliştirilen Worldcoin (WLD), Fransa tarafından soruşturma altında.

Piyasaya yeni sürülmesine rağmen kripto para piyasasının gündemine oturan ve birçok eleştiriye maruz kalan Worldcoin projesine bir darbe de Fransa’dan geldi. Reuters’ın 28 Temmuz tarihinde yayınladığı habere göre Fransa Bilgi ve Özgürlükler Ulusal Komisyonu (CNIL), Worldcoin’in iris tarama teknolojisinin farkında olduğunu ve bu şekilde biyometrik veri toplamanın yasal açıdan şaibeli göründüğünü dile getirdi.

Bir CNIL sözcüsü konu hakkında verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

Worldcoin Fransa’da veri topladı ve CNIL soruşturma başlattı.

CNIL’in soruşturmada konu hakkında asli otorite sahibi olan Almanya ile iş birliği içerisinde olduğu da belirtildi.

Komisyon, Worldcoin’in Orb isimli cihazları ile insanların irislerini (gözbebeğinin etrafındaki renkli kısım) tarayarak bu verileri kaydetmesinin yasal açıdan çeşitli soru işaretleri barındırdığını belirtti. Bu noktada kurum, verilerin depolama koşullarının da yasal açıdan şüpheli olduğuna dikkat çekti.

Bu koleksiyonun yasallık ve biyometrik verilerin saklama koşulları yasal açıdan şüpheli görünüyor.

İngiltere’nin veri gözlemcisi Bilgi Komisyonları Ofisi de (ICO) Worldcoin’i detaylı araştırmaya tabi tutacağını açıklamıştı.

Worldcoin çıktığı ilk günden itibaren kullandığı kimlik doğrulama yöntemi ile bazı kripto para ekosistemi aktörlerinin eleştirilerini üzerine çekmişti.

Coingecko verilerine göre WLD, son 24 saat içerisinde %3,2 değer kaybederek yazım itibariyle 2,16 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!