Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland’da Bitcoin Hacmi Dört Kart Arttı

Tayland genelindeki Bitcoiin kullanımı son zamanlarda kayda değer oranlarda artış gösterirken ülkedeki yetkililer Bitcoin zengini bir çifti hedef aldılar.

Tayland Donanması; Chad Elwartowski ve Supranee Thepdet adlı iki kişiyi “Tayland yasalarını ihlal ettikleri” gerekçesiyle araştırmaya başladı. Ülkedeki yetkililer yaptıkları araştırmalar sonucunda bu iki şahsın vizesini iptal edip, çifte ait eve el koydular.

Bu olay Tayland’da kısa süre içerisinde yoğun ilgi çekti. Çünkü bu iki şahsın Bitcoin’e yüklü miktarlarda yatırım yaptıkları ve servetlerini Bitcoin ile kazandıkları biliniyordu.

Tayland’daki vatandaşlar son zamanlarda yoğun bir şekilde kripto para kullanmaya başladılar. Öyle ki Localbitcoins gibi platformlardaki Bitcoin hacminin dört kat artış yaşadığını görüyoruz.

Ülkedeki vatandaşlar geçtiğimiz hafta içerisinde 417 adet Bitcoin alıp sattılar ki bunun toplam değeri yaklaşık 70 milyon Tayland Bahtı ediyor. Bu sayı geçtiğimiz haftalarda 130 Bitcoin (21 milyon Tayland Bahtı) seviyesindeydi. Tayland’daki Bitcoin hacminde yaşanan bu artış, 2016 yılından beri kırılmayan bir rekorun kırılmasını sağladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment