Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland, Ödemelerde Kripto Para Kullanımını Yasaklıyor

Tayland, dijital varlıkların kullanımının ülkedeki finansal sistemi kötü etkilediğini öne sürerek, ödemelerde kripto para kullanımını yasaklayacak.

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun 23 Mart tarihinde yaptığı açıklamada, kripto para borsaları da dahil olmak üzere işletmelerin kripto para ile ödeme hizmeti almaması gerektiğini ve ödemelerde kripto para kullanımını yasaklayacağını söyledi.

Regülatör kurum yaptığı açıklamada kripto para kullanımına ilişkin kısıtılamaların 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacağını ve şirketlerin yeni kurallara uyması için Nisan sonuna kadar sürelerinin olacağını söyledi.

Bazı yorumculara göre ülkedeki ekonomik durumun iyi olmamasıyla birlikte Tayland vatandaşları daha iyi getiri sağlayabileceği düşüncesiyle kripto para ticareti yapmaya başladı. Tayland’daki bankalar daha önce volatil olduğu ve çok fazla risk içerdiği gerekçesiyle kripto paraların kullanımı konusunda halka uyarıda bulunmuştu.

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Tayland bahtı dışındaki para kullanımının ülkedeki ekonomik faaliyetleri etkileyeceğini ve herhangi bir likidite krizi durumunda baht dışında yardım sağlanamayacağını söyledi.

1 Nisan’dan itibaren dijital varlık hizmet sağlayıcı şirketler, kripto paraların mal ve hizmet ödemelerini kolaylaştırdığını belirten reklamlar veremeyecek. Ayrıca şirketlerin müşterilerini kripto para kullanımına karşı uyarması gerekiyor. Aksi takdirde bir daha reklam veremeyecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!