Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland’daki SEC Dört Kripto Para Borsasına Lisans Verdi

Tayland’daki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), bu hafta içerisinde bir duyuru yayınlayarak ülkedeki bazı kripto para borsalarına resmi olarak onay verdiğini açıkladı.

Tayland’daki kripto para sektörü geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde kayda değer büyüme gösterdi. Ülkedeki yetkililer, Dünya genelindeki etkisini git gide arttıran kripto paralardan ve Blockchain teknolojisinden faydalanmak için çeşitli araştırmalar yapıyorlar.

Yetkililer ayrıca kripto para düzenlemeleriyle ilgili de araştırmalar yapıyorlar. Tayland’daki SEC bundan birkaç ay önce ülkedeki kripto para şirketlerine lisans vermeye başlayacağını duyurdu ve birkaç şirket SEC’e başvuruda bulundu.

SEC, kendisine başvuran kripto para şirketlerinden çoğunu birkaç ay boyunca değerlendirdi ve bazılarının lisans aşamasını erteledi. Ancak aradan geçen bunca zaman sonra SEC’ten olumlu bir açıklama geldi. SEC, kendisine başvuruda bulunan şirketlerden dördüne lisans verdiğini duyurdu.

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’na toplamda 7 farklı şirket başvuruda bulunmuştu. SEC bu şirketlerden dördüne onay verdi ancak diğer şirketlerin durumunun pek iyi olduğunu söyleyemiyoruz.

Başvuruda bulunan şirketlerden iki tanesi reddedildi, geri kalan bir şirketin değerlendirilme süreci ise hala devam ediyor.

SEC’in onay verdiği şirketler arasında Bitcoin Co. Ltd., Bitkhun Online, Satang Corporation Limited ve Coins TH Company gibi isimler bulunuyor.

SEC’in reddettiği iki şirket ise Cash 2 Coin Company Limited ve South East Asia Digital Exchange Limited oldu. Bu şirketlerin reddedilme sebepleri, KYC (müşterini tanı) yasalarına uyum sağlamıyor olmaları.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment