Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland’ın En İyi Borsası, Girişimlere Blockchain Tabanlı Fonlama Yapacak

Tayland’ın en büyük borsası SET, Blockchian tabanlı bir sistem geliştirerek, ülkedeki girişimlere fon sağlayacak.

Yapılan açıklamada, SET’in fonlama pazarı kurarak ülkedeki yerel girişimleri destekleme kararı aldığı belirtilirken, bu sistemin de Blockchain tabanlı olacağı belirtildi.

LIVE ismi verilen bu yeni hizmetin resmi duyurusunda, sistemin Blockchain tabanlı olacağı ve yerel girişimlere katkıda bulunacağı belirtilirken; girişimlerin de bu sayede büyük yatırımcıları ve kurumsal firmaları ikna edebilme şansına sahip olacağı kaydedildi.

Blockchain tabanlı bu platforma daha şimdiden sekiz şirketin katıldığı belirtilirken, sisteme katılması beklenen 50 başka şirket daha olduğu da okuyucular ile paylaşıldı.

SET’in başkanlığını yürüten isim olan Kesera Manchusree, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”LIVE platformu bizim için çok önemli. Bu sayede Tayland’ın yakaladığı büyüme ivmesini arttırabileceğimizi düşünüyorum. Özellikle de teknoloji alanındaki yeni girişimlere destek sunarak bu işi daha da ileriye taşımayı umuyoruz. LIVE sayesinde birçok girişim, büyük yatırımcılara ve finansal kuruluşlara ulaşabilecek ve derdini anlatacak. İyi  bulunursa da, yatırım alacak.”

Yaklaşık bir yıl süren teknolojik araştırmanın ardından ortaya çıkan ürünün ilk fikri ise, geçtiğimiz yılın Mart ayında çıkmıştı. SET, o zaman yaptığı açıklamada 600’den fazla şirketin Blockchain tabanlı bu pazar sistemine katılmak için istekli olduğunu açıklamıştı.

Öte yandan diğer geleneksel borsa şirketleri de Blockchain’e yöneliyor. Özellikle Hong Kong’da konu ile ilgili çalışmalar devam ederken, Hong Kong borsasının da Blockchain tabanlı bir sistemi hayata geçirerek küçük işletmeler için hisse senedi pazarı oluşturmayı düşündüğü belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment