Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Taylandlı Yönetici: Yasak Kararı, Geçici Bir Çözümdü

Başlangıçta kripto paralara yasak koyan ancak daha sonra regülasyonlar aracılığı ile bu sürecin önünü açan ülkelerden birisi de Tayland. Ülkenin Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu, faaliyet gösterecek olan kripto para borsalarının gerekli süreçleri tamamlayarak lisans almasının önünü açarken, aynı zamanda ülkede regülasyon onayı alan kripto paraların listesini de paylaşmıştı. Bu listede Bitcoin, XRP, ETH ve XLM gibi kripto paralar da yer alıyordu.

Konuyla ilgili konuşan Tayland Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’nun Fintech birimi başkanı Achari Suppiroj, yaptığı açıklamada geçmiş dönemde koyulan kripto para yasağının tamamen geçici bir çözüm olduğunu söylerken, şunları aktardı:

”Hem hükümetle hem de gerekli kurumlar ile bir süredir konuşmalarımızı devam ettiriyorduk. Ana amacımız, bu yeni alanda hukuk pratiklerini nasıl uygulayabiliriz sorusunun cevabını almaktı. Başlangıçta dolandırıcı projeler ve diğer süreçler ile ilgili olarak ciddi bir sıkıntı yaşanmıştı ve biz de sürecin nasıl işlediğini anlamak istiyorduk.”

Achari Suppiroj, başkent Bangkok’da katıldığı etkinlikte yapmış olduğu açıklamalara ise şu sözlerle devam etti:

”Merkez Bankası ile birlikte de çalıştık. Tayland Merkez Bankası, diğer birçok benzer kurum gibi başlangıçta süreci izleme yolunu tercih etti. Daha sonra yaptığımız detaylı incelemeler ve çalışmalar sonucunda da bu yasağı kaldırdlk. Zaten en başta da koyduğumuz bu kripto para yasağının, geçici olduğunu biliyorduk ve geldiğimiz nokta da bunu kanıtlamış oldu.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment