Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland’ın En Büyük Bankası, R3’ün Ticari Finansman Blockchain Girişimine Katıldı

Bangkok Bank blockchain yazılım startup şirketi olan R3 ve ticari finansman teknoloji firması olan TradeIX tarafından ortaklaşa geliştirilen Marco Polo ticari finansman girişimine katılan son isim oldu.

Marco Polo platformu manüel, evrak temelli süreçler yerine blockchain teknolojisi ile yapılan ve daha az risk içerip daha basit bir ticari finansman süreci üretebilmeyi hedefliyor. Platform şimdiden BNP, Commerzbank ve ING Bank gibi katılımcılara sahip. Proje 2017 Eylül ayında başlatıldı ve bu senenin başlarında pilot aşamaya geçirildi.

Bankanın başkan vekili Guy Gillard’ın basın açıklamasında ifade ettiğine göre Bangkok Bank projeye katılımı ile ”ticari finansman sürecinin verimsizliğini ve karışıklığını” dağınık cüzdan teknolojileri (DLT) kullanarak ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Blockchain teknolojisinin sunduğu çözüm ise bir  ticari işlemin katılımcıları arasında  uçtan uca ve gerçek zamanlı bağlantı kurarak veri akışındaki verimsizliklerin ve uyuşmazlıkların giderilmesini sağlıyor. TradeIX’in TIX açık yazılım platformu ile sunulan ve R3’ün DLT ürünü Corda ile hayata geçirilen Marco Polo, şu an için ticari finansman alanında üç noktaya hitap ediyor: risk azaltma, ödenecekler finansmanı ve alacaklar finansmanı.

Bangkok Bank bünyesinde görev alan başka bir yetkili olan Pornnit Dunnvatanachit:

”Müşterilerimiz kendi işlemlerinde hep daha fazla gelişmiş teknolojiler kullanıyorlar ve Marco Polo onların ihtiyaçlarına çözüm olabilecek yenilikçi bir yöntem.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment