Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tehditle 150 Bin Sterlinlik Bitcoin Talep Eden Adama Hapis

İngiltere’de gerçekleşen olayda yol kavgasına karışan bir adam, kavga ettiği kişiye tehdit mektubu yollayarak 150 bin poundluk Bitcoin (BTC) istedi.

Bir haber sitesinin içeriğine göre Nigel Wright isimli bir adam, İngiltere’deki A46 yolu üzerinde seyir halindeyken bir yol kavgasına karıştı. Habere göre tartışma sonunda Wright, sürücüye bir tehdit mektubu yolladı. Tehdit mektubunda para istediği öğrenilen Wright’ın bu tutarı 150 bin poundluk Bitcoin şeklinde istediği belirtildi. Mektubunda, tutarın eline geçmemesi halinde mektubu gönderdiği kişinin ailesine zarar vereceğini yazan 45 yaşındaki adam, çıkarıldığı mahkemece hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin devamına göre Wright, Bitcoin istediği tehdit mektubu için 3 sene hapis cezası alırken asıl cezayı ise 2018 ve 2020 yılları arasında, İngiliz marketler zincirine kurduğu komplo girişimi için aldı. 11 sene hapsi istenen suçlunun, bu zaman dilimi arasında Tesco’ya karşı 1.4 milyon sterlinlik tazminat davası açabilmek için bebek mamalarına cam kırıkları yerleştirdiği öğrenildi.

Wright’ın bebek mamalarına müdahalade bulunduğu anlar kameralarca kaydedilmiş olduğundan bu görüntüler ise mahkemeye Tesco lehine delil olarak sunuldu. Mahkemece suçsuz olduğuna kanaat getirilen Tesco’nun, ürünleri ülke genelinde toplattığı belirtildi.

Tether ile rüşvet skandalı

Kripto paraların suça alet edilmesiyle alakalı bir başka haber de Amerika Birleşik Devletleri’nden geldi. Uyuşturucu kartellerine yardım amaçlı sahte pasaport edinmek isteyen bir grup insan, bunun için ABD’de devlet yönetiminde çalışan ajanlara Tether ile rüşvet teklif etti. Olayda yaklaşık 4.000 dolarlık Tether, ABD ajanlarına rüşvet olarak verildi. Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı (DoJ) ise kripto para kullanarak kara para akladıkları gerekçesi ile olaya dahil olan 6 kişiye dava açtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!