Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teknoloji Devi Foxconn, Bir Blockchain Girişimine Daha Yatırım Yaptı

Dijital kimlik üzerine yoğunlaşan İngiltere merkezli Cambridge, ilk tur fonlamasını kapatırken; toplamda elde edilen 7 milyon dolarlık yatırımın büyük bir çoğunluğunun ise, Tayvan’lı teknoloji devi Foxconn’dan geldiği belirtildi.

Salı günü yapılan yazılı açıklamada 7 milyon dolarlık bu fonlama turunda da daha önceki yatırımcılar Partech ve Digital Currency Group firmalarının yer aldığı belirtildi. Bu iki firma; şirketin ciddi borç yükünü kapatırken; karşılığında hisselere sahip olmuştu.

Partech yöneticisi Romain Lavault, girişimin veri yönetim şekline övgüler yağdırırken; firmanın yaptığı bu yeni sistemin, Avrupa’da yeni yürürlüğe giren yeni kurallar ile uyumlu olan ilk ürün olduğunu da ifade etti.

Bu arada girişimin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

”Bu platformumuz, finansal kurumlara yeni veri koruma politikaları doğrultusunda hizmet verecek ilk ürün olarak biliniyor. Gereksiz sorunları elimine edecek ve müşteri deneyimini ve memnuniyetini arttıracak bir ürün tasarladığımız için oldukça mutluyuz.”

Dünyanın en büyük akıllı telefon ekipmanı üreticilerinden biri olan Foxconn’un da yatırım yaptığı belirtilen resmi açıklamada; Foxconn’un bu yatırımdan sonra kendi ürün tedarik zincirinde de Blockchain’i kullanmayı düşündüğü bilgisi paylaşıldı.

Bu arada, konu ile ilgili konuşan HCM Capital yöneticisi Jack Lee de, Foxconn’un yaptığı yatırım için ”Dijital kimlik gerçekten de merkezi olmayan veri transferlerinin sağlanmasında olmazsa olmaz bir basamak.” yorumunu yaptı.

Tayvanlı dev teknoloji şirketi, 2016 yılından bu yana çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren birçok Blockchain girişimine yaptığı yatırımlar ile biliniyor. Dağıtık defter teknolojisinin getirecekleri konusunda derslerine iyi çalıştıklarını belirten şirket; Blockchain tabanlı çözümlerin gelecekte sektörde büyük bir rol oynayacağından ise emin. Ürün tedarik zincirinden ödemelere, diğer irili ufaklı işlerden güvenlik ve gizliliğe kadar birçok alanda Blockchain’in işlerine yarayacağını düşünen şirket; bu alandaki çalışmalarını ise sürdürmeye devam ediyor.

Şirket hatırlanacağı gibi daha önce de kripto para sektörünün gözde isimlerindne olan multi milyarder Mike Novogratz’ın açacağını açıkladığı bir kripto para ticari bankası olan Galaxy Digital için tam 250 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı.

Cambridge Blockchain CEO’su Matthew Commons ise, Foxconn’un yatırımından duyduğu memnuniyeti, şu sözlerle dile getirdi:

”Foxconn’un bu hamlesi; Blockchain ve dijital kimlik konularına böylesi dev bir şirketin ne kadar önem verdiğini bizlere gösteren önemli bir veri. Onlara teşekkür etmeliyiz.”

Ayrıca Foxconn’un sektördeki açık ara en büyük rakibi olarak gösterilen Güney Kore’nin dev şirketi Samsung da, kendi ürün tedarik zincirlerinde Blockchain kullanımını sağlamak için çalışmalara son sürat devam ediyor. Blockchain sisteminin entegrasyonu ile tüm bu masraflarda yüzde 20 kesintiye gidilebileceğini ifade eden şirket; Blockchain teknolojisine büüyk güven duyuyor. Samsung, ayrıca Bitcoin madencileri için ASIC madencilik ekipmanları çıkarmak için de çalışmalarına başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment