Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teknoloji Devi Oracle, Blockchain Bulut Hizmeti Platformunu Sonunda Piyasaya Sürdü

Teknoloji devi Oracle, baya bir süredir beklenilen blockchain hizmetini sonunda resmi olarak piyasaya sürdü. Bir çok global firma şimdiden platforma atladı bile.

Oracle’ın yeni blockchain platformu hakkındaki haberler ilk olarak Mayıs ayının başlarında su yüzüne çıkmıştı. O dönemin yazılım şirketinin başında bulunan başkan Thomas Kurin, Oracle merkezinde yaptığı açıklamada merkezi olmayan sistemler üzerine inşa edilmiş ürünleri, önümüzdeki dönemde müşteriler ile buluşturacaklarını açıklamıştı.

Çıkan haberlerde Oracle’ın sunacağı Blockchain tabanlı sistemlerin, aynı zamanda ilaç dağıtım firmalarının da kullanımına sunulacağı belirtilmekteydi.

Yıllar Süren Yapım Aşamasından Sonra, Platform Artık Hazır

Bugün, bu hedeflerin sonunda gerçekleştirildi. Oracle Blockchain Bulut Hizmeti, müşterilerine kendi ağlarını kurabilecekleri ve güvenle test edebilecekleri bir ortam sunuyor. Sadece bununla da kalmayan platform, kullanıcıların kolaylıkla Oracle’ın Software-as-a-Service (SaaS), Platform-as-a-Service (PaaS) ve üçüncü parti uygulamalarını entegre etmesine de olanak sağlayacak.

Oracle platformun bir parçası olarak müşterilerine, platformun doğruluğunu sorgulama gücüne sahip akıllı kontratları programlama ve test etme imkanı da sağlıyor.

Oracle Bulut Platformunun başkan yardımcısı Amit Zavery konu hakkında şunları ifade etti:

”Oracle Blockchain Bulut Hizmetini sizlere sunmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Bu hizmet çok değerli ortaklarımızın ve müşterilerimizin yanı sıra, yıllarca süren araştırma ve geliştirmenin ürünüdür. Oracle’ın bu platformu ile, kurumlar kendi işletmelerini geliştirebilecek, gereksiz süreçleri ortadan kaldırabilecek ve kendi dağınık ağlarını daha kolay, daha şeffaf ve hiç olmadığı kadar güvenli bir biçimde ele alabilecek. ”

Oracle Blockchain Bulut Hizmeti Aktif ve Yeni Bir SaaS İle Beraber Geliyor

Linux Foundation‘un Hyperledger Fabric platformu, Oracle’ın yeni hizmeti için merkez olarak işlev görüyor. Bu da platformun gelişim sürecini ciddi bir şekilde arttırmakta.Platformun içerisinde kimlik yönetimi, REST proxy hizmeti, etkinlik hizmetleri, ve buna benzer bir takım altyapısal bağlılıklar bulunmakta.

Oracle buna ek olarak kullanıcıların takip ve izleme, garanti ve kullanım, kaynak görüntüleme yapabilecekleri yeni bir SaaS blockchain uygulamasını da tanıttı. SaaS, Hizmet olarak kullanılan yazılım olarak adlandırılan ve yazılımların son kullanıcılara sunulmasını sağlayan birim teknolojisidir.

Oracle Müşterileri Yeni Blockchain Platformuna Övgüler Yağdırdı

CargoSmart, Arab Jordan Investment Bank, Certified Origins, Intelipost, Indian Oil, MTO, Nigeria Customs, Neurosoft, Solar Site Design, Sofbang, ve TradeFin, şimdiden Oracle’ın blockchain hizmetini kullanmaya başlayan firmalardan bir kaç tanesi.

CargoSmart’ın CEO’su Steve Siu, şirketinin bu hizmeti kullanma sebebini, nakliye firmasının kompleks süreçlerini basitleştirmek olarak ifade ediyor:

”Oracle’ın blockchain bulut platformunun kapsamlı doğası bizim çok hızlı bir şekilde prototipler oluşturmamızı sağladı. Biz şimdiye kadar daha önce denediğimiz diğer platformlara kıyasla, Oracle’ın platformu ile, üretimde %30’un üzerinde artış gözlemledik.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment