Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tekrar İlgi Çekmek İsteyen Devrik PayPal CEO’su: Kripto Tüccarları ”Koyundan” Farksız

Eski Paypal Ceo’su Bill Haris, Bitcoin (BTC) hakkında yaptığı ”sahtekarlık” saldırısının hemen ardından kripto tüccarlarının ”bir şeye körü körüne inandıklarını” (drinking the Kool-Aid) söylüyor. 900 kişiden fazlasının tarikat liderlerinin emri üzerine zehirle karıştırılmış meşrubatı bile isteye içmeleri ve ölmeleri ile sonuçlanan 1978 Jonestown Katliamı‘dan ismini alan bu ifade, 27 Nisan Cuma günü CNBC ile yapılan bir röportajda telaffuz edildi.

Harris, bu hafta yaptığı iki açıklama ve görünme olayının öncesinde çokça medya ilgisine maruz kalmıyordu hatta Twitter üyeliği bile onun son tweetinin geçen yılın Ağustos ayından kalma olduğunu gösteriyor. Aksine, 2000 yılında kurumu oluşturan X.com ve Coinfinity birleşmesinin bir ay sonrasında PayPal CEO’luğundan alınan Harris,  2009 yılından bu güne kadar Personal Capital isimli finansal koçluk şirketini kurup yönetiminden sorumlu oldu.

Harris kafa karıştırıcı bir şekilde kripto paraların geleceği hakkında istekli ve hevesli görünürken Bitcoin’in çok değişken doğası nedeniyle bu tanıma uymadığını belirtiyor. Harris, CNBC’ye verdiği röportajda kendisinin ” paranın kesinlikle dijital olması gerektiğine, daha dijital olmaya başladığına ve sonunda tamamen dijital olacağına ancak bizim bunu kayıt altına almak için yeni bir para birimine ihtiyacımız olmadığına” inandığını belirtti.

”Yeni bir para biriminin anında milyarlarca dolarlık değere sahip olması için bir sebep yok.”

Harris kendi imzası ile Bitcoin’in dijital nadirliğinin (kısıtlı sayıda olması) kıyaslanması konusunda şu yorumu yaptı:

”Benim imzam da nadirdir. Bir kağıt parçasını 21 milyondan daha fazla imzalamayacağıma yemin edebilirim ama bu onu daha değerli yapmaz.”

Harris çoğu kripto paranın arkasındaki blockchain teknolojisi için ”mükemmel” yorumunu yaptı ancak yine ”yeni bir para biriminin” bu teknolojiye eşlik etmesine gerek olmadığının altını çizdi.

”Ortada bitcoin gibi bir para birimi ve onun teknolojisi var. Blockchain teknolojisi finansal işlemleri de içine alan muazzam uygulamalara sahip ancak bunu yapmak için yeni bir para birimine ihtiyacımız yok.”

PayPal’ın şimdiki CEO’su Peter Thiel ise Bitcoin hakkında  yükseliş yorumları yapmakta ve daha geçen hafta bu para birimini ”yıkılmakta olan dünyayı durdurabilecek tek engel” olarak nitelendirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment