Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal’dan Peter Thiel Bitcoin’in Gelecekte Bizi Kurtaracağına İnanıyor

Paypal‘in kurucularından olan Peter Thiel, 15 Mart günü yapmış olduğu bir açıklamada Bitcoin’i gelecekte bizi bir arada tutacak bir tedbir olarak tanımladı.

CNBC‘ye açıklamalarda bulunan, ilk Facebook yatırımcılarından olan ve 20 milyon $‘lık bir Bitcoin yatırımı olduğu iddia edilen Peter Thiel, Bitcoin’i bir tür para birimi olarak kullanılacağını henüz öngörmediğini aslında bir tasarruf aracı olarak altının yerini alabileceğini belirterek şunları söyledi:

“Yeni bir ödeme sisteminden bahsetmiyorum. Bunu daha çok kasalarda durmakta olan ve neredeyse hiç hareket etmeyen altın külçelerine benzetebiliriz. Bana göre ise bu bir gün dağılmamızı önleyecek bir tedbir aracı olarak hepimizi kurtarabileceğine inanıyorum.”

Bu hafta içerisinde yaşanan düzenleyicilerden, Google‘dan ve Mt.gox‘un satışlarından sonra almış olduğu baskı, piyasanın dengesini bir hayli bozmuştu ve hafta içindeki Bitcoin fiyatlarının 8000$ civarında seyretmesine neden olmuştu.

Thiel ise kısa dönem performansından ziyade Bitcoin’in uzun dönem performansı konusunda endişe duymamız gerektiğini söylemekte ve en önemli noktanın artık Bitcoin’in kısa vade yerine uzun vadeli düşünülmesi gerektiği olduğunu belirtmekte. Fakat buna rağmen Dünya’nın ilk kripto para biriminin %80 ihtimalle en nihayetinde değersiz bir hale geleceğini düşünmekte. Yaptığı bir açıklamada:

“Eğer yatırım yapmak istesem şu anda Bitcoin’e uzun vadeli bir yatırım yaparım ve birkaç istisna harici diğer her şeye karşı şüpheyle yaklaşırım. İleride yalnızca bir adet çevrim içi varlık altına eşdeğer olabilecek ve bu yüzden siz de en büyük olanına oynamalısınız.”

Her şeye rağmen ünlü Bitcoin yükselişi halen kripto varlıkların pozitif tarafında yer almakta. Fakat Ethereum‘un veya gelecekte başka bir alternatif birimin Bitcoin’i birincilikten edebileceği ihtimalini de aklımızdan çıkarmamamız gerekir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment