Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teksas Bitcoin Madencilerini Zora Sokacak Yasa Tasarısına Hayır Dedi!

Teksas Temsilciler Meclisi, senato tarafından kabul edilen ve Bitcoin (BTC) madencilerinin teşviklerini kısıtlayan yasa tasarısına dur dedi.

Teksas’ta Bitcoin madenciliğine kısıtlama getirecek yasa tasarısı beklenmedik bir duvara çarptı. Madencilere yönelik kısıtlamaları öne çıkaran tasarı geçtiğimiz nisan ayında ezici çoğunlukla onaylanmış ve Temsilciler Meclisi’ndeki komiteye sevk edilmişti. Fakat yasa tasarısı, eyaletin Temsilciler Meclisi’ndeki komitede geçemedi ve durdurulmuş oldu.

Meclisin bu kararının arkasında sektör gruplar Digital Chamber of Commerce ve Texas Blockchain Council tarafından tasarıya karşı yürütülen kampanyanın ve lobicilik faaliyetlerinin olduğunu düşünülüyor.

Tasarının Meclis’ten geçemediği haberi, kripto para endüstrisine desteğiyle öne çıkan Dennis Porter tarafından sosyal medya aracılığıyla duyuruldu. Porter gönderisinde şu ifadelere yer verdi:

Bu galibiyet ABD’de enerji inovasyonunun büyümeye devam etmesini sağlıyor. Bu karar, Bitcoin topluluğunun gücünü vurguluyor!

Söz konusu tasarı meclis tarafından onay alsaydı Bitcoin madencilerinin eyaletin enerji ihtiyacının arttığı dönemlerde üretimlerini kısmaları karşılığında alacakları enerji kredisinin talep programlarına katılımını %10 ile sınırlandıracak ve sektördeki vergi indirimlerini kaldıracaktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!