Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram ICO’su Tarihe Geçebilir

Özel mesajlaşma uygulaması Telegram, uzunca bir süredir kripto para topluluklarının en başta tercih ettiği grup konuşma uygulamasıydı. Şirket şimdi belki de kripto para tarihine geçecek bir ICO ile Blockchain platformlarını ve kendi kripto paralarını çıkarmayı düşünüyor.

Bugün TechCrunch tarafından yapılan ve çeşitli kaynaklar tarafından doğrulanan bir habere göre Telegram’ın ICO’daki hedefi tam 500 milyon $ değerinde çılgın bir miktarda para toplamak. Eğer ICO hedefine ulaşırsa şimdiki verilere göre ICO piyasaya girdiği anda Coinmarketcap listesinde piyasa değeri kriterinden ilk 100’e girerek 73. sıraya oturabilir.

Yakında yayınlanması planlanan Telegram Open Network, yani Telegram Açık Ağı adıyla çıkan token’ın sembolü TON olacak ve uygulamayı kullanan kullanıcılar arasında yapılacak ödemeler mümkün hale getirilecek.

Kaynaklara göre ICO özel olarak ön satışa çıkacak ve sadece bu ön satışta “500 milyon $ gibi” bir yatırım toplanacak. Özel satıştan sonraki dönemdeyse token halka açık bir şekilde dağıtılacak. Bununsa TON’un değerini 3 ila 5 milyar $ arasına çıkarması bekleniyor. Sayılar doğruysa ve beklentiler karşılanırsa Telegram’ın ICO’su kripto para alanında düzenlenen en büyük para toplama etkinliği ünvanının sahibi olacak. Geçtiğimiz ay yapılan Block.One ICO’su ise 700 milyon $ toplamayı başarmıştı.

TechCrunch makalenin devamında “işin içinde” olan yatırımcıların dolar ile token alımı yapamayacağı da belirtti. Şirketin CEO’su Pavel Durov, sadece 20 milyon $’lık bir yatırım gerçekleştirebilecek. Diğer çalışanlar ise USD gibi para birimleriyle yatırım yapamayacak. Yatırımlar Ethereum ve Bitcoin ile sınırlandırılacak. Bilindiği gibi Rusya’da henüz ICO projelerinin geleceği belirli değil, bu da Telegram token’ının sorunlar yaşamasına sebep olabilir. TechCrunch, makalesinde şu şekilde bir açıklamaya yer vermiş:

“Büyük kurumsal yatırım şirketleri projeye ilgi gösteriyor, ancak Durov’un bu tür kurumlardan gelecek para konusunda dikkatli davranacağı söylendi.”

Telegram geçtiğimiz aylarda Rus hükümetine kullanıcı bilgilerini vermeyi reddetmesiyle birlikte büyük ilgi çekmişti. Eğer Telegram Open Network başarılı olursa bu yılın 4. çeyreğinde cüzdan yazılımı, 2019’da ise diğer hizmetlerin kullanıma sunulduğunu görebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment