Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram’ın Kurucusu Rusya’da Kripto Paraları Yasaklama Fikrini Eleştirdi

Rusya Merkez Bankasının kripto para kullanımını yasaklamaya yönelik sunduğu öneriye tepki gösteren isimlerin arasına Telegram’ın kurucularından Pavel Durov da katıldı.

Durov, Telegram üzerinden yaptığı bir paylaşımda Rusya’nın kripto paraları yasaklamasının doğuracağı olumsuz sonuçlara değindi.

Mesajlaşma uygulaması Telegram’ın kurucularından Durov, kripto para kullanımına getirilecek bir yasağın Rusya’daki blockchain endüstrisine zarar vereceğini ve beyin göçüne yol açacağını söyledi.

“Rusya Merkez Bankası kripto paraların komple yasaklanmasını önerirken aslında kurunun yanında yaşı da yakmayı öneriyor. Böyle bir yasak; kötü niyetli kişileri durdurmayacağı gibi, Rusya’da bu alanda çalışan yasal projelerin sonunu getirecek.”

Rusya Merkez Bankası, kripto paralarla ilgili yayımladığı, “Kripto Paralar: Trendler, Riskler ve Önlemler” başlıklı raporunda bunların spekülatif yapılarına değinip, kripto para kullanımına tamamen yasak getirilmesini önermişti.

Durov, Rusya’nın kripto para kullanımını yasaklamaktansa “bilinçli bir şekilde regüle etmesi” halinde, kripto para ve blockchain alanında dünyanın öncü ülkelerinden biri olabileceğini savunuyor.

Merkez bankasının önerisine karşı çıkan isimlerden biri de Rusya’nın muhalif lideri Aleksei Navalny’nin yardımcısı Leonid Volkov oldu. Volkov, 20 Ocak tarihli Telegram paylaşımında, kripto para kullanımını tamamen yasaklamanın “imkansız” olduğunu söyleyip, Rusya Merkez Bankasının “teknolojiye ve teknik ilerlemeye karşı çıkıyor olmasını” eleştirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!